През последните седмици във Facebook нашумя ново предизвикателство, което приканва

...
През последните седмици във Facebook нашумя ново предизвикателство, което приканва
Коментари Харесай

Защо да не си качваме снимка от преди 10 години във Facebook


През последните седмици във Фейсбук нашумя ново предизвикателство, което приканва потребителите на платформата да споделят свои фотоси отпреди 10 години. Ей по този начин, за радостното, да се забележим какъв брой и по какъв начин сме се трансформирали.

Въпреки че за мнозина сходно предизвикателство не е нищо повече от мотив за развлечение, много хора показаха подозрения по отношение на етичността на този тренд.

Притеснението е, че наклонността със фотосите в действителност е предопределен за образование на изкуствен интелект, който заучава методите, по които човешките лица се трансформират с годините.

 Снимка 400560

Ако се замислим, ще забележим, че в изказванието има много логичност. Чрез предизвикването милиони консуматори доставят Фейсбук и Instagram с подготвени и достоверни изображения, които платформата не би могла сама да пресее.

Фейсбук не би могъл да разчита на фотосите ни, качени в мрежата преди 10 години, тъй като няма по какъв начин да знае дали тези фотоси фактически са били направени тогава. Затова и " ученето " на база към този момент съществуващи в уеб страницата фотоси не би било дейно.

Ако обаче ние непринудено захраним логаритмите със фотоси, които сами качваме и значиме, изкуственият разсъдък може доста по-акуратно да стартира да разучава разликите.

 Снимка 400559

Всичко това се случва за рационализиране на системите за лицево различаване, като няма по какъв начин да знаем кой и по какъв начин би се възползвал от данните - опциите са хиляди.

 Фейсбук, лицевото различаване и новият бодил в очите
Фейсбук, лицевото различаване и новият бодил в очите

Многото лица на обществената мрежа

Както означават от Wired, в случай че наклонността се бе появила преди седем-осем години, надали щяхме въобще да се замислим над схемите зад нея.

За страдание обаче живеем в свят, в който сходни данни се трансформират в извънредно скъп инструмент за всевъзможни неетични практики.

 Фейсбук, Netflix, Spotify, абсурдът със обществената мрежа и достъпът до известията
Измислен ли е абсурдът с Фейсбук, Netflix и Spotify

Или просто не си признават
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР