През последните седмици стана много популярна тезата, че специалната военна

...
През последните седмици стана много популярна тезата, че специалната военна
Коментари Харесай

Ще започне ли Русия да отдава дълговете си към Запада с високоточен хиперзвук?

През последните седмици стана доста известна тезата, че специфичната военна интервенция за демилитаризация и денацификация на Украйна (СВОДДУ), която Русия организира на територията на тогавашната братска, а в този момент изцяло обандеризирана република, от 24 февруари е единствено началото на систематичен спор сред страната ни и груповия Запад, воден от Съединени американски щати.

И известността на тази теза значително се дължи на крайната реакция на този групов Запад към използването на СВОДДУ – наподобява по този начин, като че ли съветските войски в Украйна не удрят по бойци-неонацисти, а непосредствено върху американски и европейски политици, публицисти, елементарни хора и бюргери, причинявайки им непоносима болежка.

И, апропо, това е правилно: тези хора усещат удари по най-интимното и нежно място – портфейла си. Въпреки че покачването на цените на Запад до момента беше породено не от дейностите на „ Кремъл на Путин”, а от хиперемисията на долари и други „ свободно конвертируеми” валути, всички схващат доста добре, че в случай че не беше Русия и нейните въоръжени сили в този момент, тези проблеми ще бъдат решени по нормалния метод - силата на западните оръжия и агитация ще подсигуряват, че останалата част от света е ограбена, тъй че Америка да има на ниска цена бензин, а Европа да има на ниска цена газ и електричество.

Тук Русия е отговорна въобще не за „ експанзията против Украйна “, а за това, че не им разрешава да ограбят човечеството безпроблемно. Че и самата тя не граби. И даже не желае да договаря по този въпрос.

Колективният Запад не може да се помири с сходно безчовечие при никакви условия. Затова той с всички сили се пробва да разобличи Русия като дявол, против който всевъзможни дейности са възможни. Но иронията на историята е, че вследствие на това нашите скорошни „ сътрудници “, а в този момент и „ съперници “ се самонаказват, единствено влошавайки личното си състояние и вероятностите за бъдещето.

Не единствено заради обстоятелството, че зад маската на „ цивилизования свят” все по-ясно се вижда муцуната на див звяр и трупоядец, само че и от обстоятелството, че в яростта си те унищожават цялата „ екологична ниша”, в която те бяха върха на „ хранителната верига “. Най-очевидният образец е „ замразяването” от Запада на част от златните и валутните запаси на Руската федерация.

Не става дума за тези 300 или повече милиарда $ като такива – единствено Федералният запас на Съединени американски щати емитира 20 пъти повече „ зелени хартийки “ от тази сума всяка година. Но фактът си е реалност: те се пробваха безочливо да ограбят нуклеарна мощ - непрекъснат член на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации с право на несъгласие пред очите на всички.

След сходни дейности броят на искащите въобще да се допрян до американската валута би трябвало да намалее внезапно. Тъй като това (както и да се прикрива с думи действителното положение на нещата) в действителност е дефолт по дифолт на Съединените щати, както към този момент обявиха и съветският президент Владимир Путин, и финансовият министър Антон Силуанов. Но най-важното е, че по-късно Руската федерация трябваше да извърши всички свои финансови отговорности. В долари, несъмнено, които й бяха отнети.

Както се споделя, от болната глава на хубавичко... Международните рейтингови организации, " огромната тройка " на Moody`s, Fitch и Standard & Poor`s (S&P), чиито рейтинги на суверенния кредитен рейтинг на Руската федерация бяха неотложно намалени от „ капиталов “ на „ дефолтен “. Като цяло за такова нещо не просто не заплащат пари, само че и удрят по бакенбардите с канделабри.

Но Русия към момента е надалеч от това да стартира да изплаща задълженията си по високоточен хиперзвуков метод непосредствено към центровете за взимане на решения на груповия Запад. Причините за това са тъкмо известни единствено на Върховния главнокомандващ на въоръжените сили на Руската федерация, тъй че всички вероятни въпроси за това би трябвало да бъдат ориентирани към него.

Просто би трябвало да приемем за даденост обстоятелството, че към този момент съвсем всички западни кредитори бяха помолени да одобряват заплащания в рубли и да обменят тези рубли за долари, евро и други валути от „ замразените “ съветски златни запаси. Или даже да купуват съветски артикули и услуги с тези рубли. Ние да не сме зверове, животни някакви...

И тогава внезапно, напълно, напълно ненадейно, се оказа, че глобите, наложени от Съединени американски щати и техните съдружници не важат за изплащането на дълга, - най-малко до май, когато " гратисният интервал " за доста от тези заплащания изтичат. Тоест нашите западни съперници стопираха обстановката със „ замразяването “ за съвсем два месеца. Явно с вярата, че през това време СВОДДУ по някакъв метод ще свърши.

И в случай че не? Или по-скоро в Украйна всичко ще свърши, само че в случай че „ верижната реакция “ отиде някъде по-далеч? Колективният Запад сътвори голям брой разнообразни зони на спорове и „ горещи точки “ в границите на тактиката за „ ръководство на хаоса “. Сега всичко това може да се върне като бумеранг: от Фолклендските острови до Косово, от Палестина до Тайван... Освен в случай че, несъмнено, Байдън, Джонсън и Ко не се откажат от политиката на борба, само че, почтено казано, няма вяра за това от много време...

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР