През последните седмици руските зенитно-ракетни комплекси С-400 „Триумф“ са във

...
През последните седмици руските зенитно-ракетни комплекси С-400 „Триумф“ са във
Коментари Харесай

Ето защо НАТО трябва да се страхува от руските ракети С-400

През последните седмици съветските зенитно-ракетни комплекси С-400 „ Триумф “ са във фокуса на медиите. Турция, една от главните сили в НАТО, ще получи съветски ракети още през идващия месец, а това към този момент съществено разклати връзките сред Анкара и Вашингтон. Защо обаче НАТО би трябвало да се опасява от съветските ракети С-400?

The National Interest написа в разбор, С-400 има репутацията на система с впечатляващи благоприятни условия, която може да поразява разнообразни цели, в това число и самолети. Ракетните системи обаче към момента не са били тествани в бойни условия. Защо тогава натовските страни би трябвало да бъдат бдителни? Причините са няколко.

Първата стратегическа изгода за Русия е икономическата. Русия при ръководството на Путин пострада от глобите, наложени от интернационалната общественост поради войната в Украйна. Продажбата на високотехнологично оръжие на непознати страни ще повлияе позитивно на съветската стопанска система. По този метод тя няма да е подвластна единствено от износа на естествени запаси. Страни като Китай, Турция, Катар, Индия и Саудитска Арабия желаят да се въоръжат с ракети С-400. Втората стратегическа изгода за Русия е схващането, че тя към момента е в положение да се опълчи във военно отношение на Съединени американски щати и техните съдружници.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР