През последните седмици мнозина спекулираха, че Huawei ще бъде принуден

...
През последните седмици мнозина спекулираха, че Huawei ще бъде принуден
Коментари Харесай

Телефоните на Huawei идват с нов OS от догодина

През последните седмици мнозина спекулираха, че Huawei ще бъде заставен да спре с производството на смарт телефони от следващата година, откакто през 2020 година Съединени американски щати наложи следващата си порция ограничавания за търговия с компанията.

Проблемът е, че разпоредбите на Америка ограничиха достъпа на Huawei до съставни елементи, нужни за изработката на смарт телефони.

В същото време връзките на китайския колос с Гугъл не престават да слагат под въпрос наличието на Аndroid в телефоните на компанията.
 Снимка 495616

Този четвъртък стана ясно, че Huawei несъмнено не мисли да се отхвърля, изключително откакто във втората четвърт на годината съумя да задмине Samsung като максимален производител на смарт телефони в света.

Новината е, че компанията продължава напре и от 2021 година телефоните й " може би " ще са фабрично оборудвани с HarmonyOS, личната операционна система на Huawei, заяви Ричард Ю, Съд на Европейските общности на Huawei.

По думите му HarmonyOS 2.0 към този момент е подготвена за вътрешни проби и компанията приветства програмисти от други компании да вземат присъединяване в създаването на приложения за нея.

От всичко това научаваме, че HarmonyOS най-вероятно ще стане неизменима част от моделите на Huawei, само че позволяваме, че тя може да остане и като авариен вид, в случай че не се откри общ език с Гугъл и Съединени американски щати.
 Huawei и по какъв начин компанията възнамерява да завладее европейския пазар
Huawei отваря 50 магазина в Европа

Нова посока за компанията

Все отново американските компании имат право да аплайват за лиценз, който би им разрешил да работят с Huawei при прецизно избрани и следени условия.

Засега има няколко организации, които са кандидатствали за сходно позволение, само че лицензи към момента не са издадени.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР