През последните седмици министърът на правосъдието Надежда Йорданова даде множество

...
През последните седмици министърът на правосъдието Надежда Йорданова даде множество
Коментари Харесай

Сийка Милева: Министърът на правосъдието не е компетентен да разглежда сигнали при наличие на данни срещу магистрати


През последните седмици министърът на правораздаването Надежда Йорданова даде голям брой изказвания в медиите по отношение на получени в Министерство на правораздаването сигнали против основния прокурор.

Следва да се означи, че министърът на правораздаването не е способен да преглежда тъжби и сигнали, когато са налице данни против магистрати, в това число и против основния прокурор, за осъществени от тях нарушавания, съобщи представителят на основния прокурор Сийка Милева, представена от Българска телеграфна агенция.

Повод за изказването й стана известието на КПКОНПИ, че стартират инспекция на сигнали против основния прокурор Иван Гешев.

Министърът е задължен да сезира способените органи, които в тази ситуация са КПКОНПИ и Специализирана прокуратура, което очевидно не е направила досега, сподели Милева.

За нас също е забавно какви са сигналите, които министърът на правораздаването е задължен да изпрати на КПКОНПИ и за какво не го е направил досега, а явно се е наложило КПКОНПИ да се самосезира, разяснява представителят на основния прокурор.

Всеки български жител, без значение от заеманата от него служба, следва да съблюдава законите у нас и да преценява компетентността на държавните органи, заключи Милева.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР