През последните седмици използваме времето, за да убедим гражданите за

...
През последните седмици използваме времето, за да убедим гражданите за
Коментари Харесай

Деница Сачева: Държавата трябва да се върне към стабилността, а не да върви като фалит

През последните седмици използваме времето, с цел да убедим жителите за това, че страната би трябвало да се върне към стабилността, а не да върви като банкрут. Вие бихте ли се съгласили да живеете в лабилна беднотия. Външният дълг е 45 милиарда лева, бързите заеми порастват. Почти 35 000 депозити са закрити. Това наподобява ли на разцвет, попита пред БТВ лидерът на листата на ГЕРБ-СДС в Добрич Деница Сачева.

" Имаме опита, знанията, мъдростта, учим се от грешките си. Непрекъснато сме измежду хората. Не ги разделяме на умни, красиви, градски и на хора от дребните обитаеми места. Срещаме се с всички, които желаят да живеят в България. При нас няма двойни стандарти и двоен морал. В предишното Народно събрание показахме, че сме единствените, които могат да създадат държавно управление. Само 6 гласа не стигнаха. Политическа партия даже не съумяха да съберат всички хора от парламентарната си група да се подпишат под декларацията им. Имаме разнообразни разновидности за постоянно държавно управление. "

До неделя ще се борим да получим колкото се може повече доверие, с цел да влезем в договарянията като спечелилите. Трябва да има постоянно държавно управление и да спрем спиралата от избори. Опциите ще ги обсъждаме след 2 април, добави някогашният обществен министър.

Инфлацията не е привнесена. Тя е артикул на националните политики и финансовата политика на Политическа партия и Асен Василев, сподели по тематиката Деница Сачева.

" България ще е затруднено състояние да изплаща всички поети политически задължения. Това трансформира даже пазара на труда. Все повече хора притискат работодателите си да не работят на трудови контракти, с цел да не им запорират заплатите. Когато има ясна стратегия и държавно управление, тогава и бизнесът ще може да направи умерено прогнозите си. Трябва да се реши политическата рецесия. Трябва да има ограничения в поддръжка на фирмите за обезщетения на цените на електрическа енергия, отбрана на родното произвеждане, земеделието да бъде приоритет. Протекционистката политика се организира в доста страни в Европейски Съюз след Ковид. Да се понижат линиите на доставки, тъй че да има по-бърз достъп до родното произвеждане. Не би трябвало да водим паническа данъчна политика, тъй като тя няма да помогне за понижаване на дефицитите и да взимаме по-малко задължения. В бранш " Енергетика " има подобен налог и ние няма да подкрепим подобен. ", добави тя.

Увеличението на приходите, което следва да бъде направено, е от 1 юли за пенсиите. За минималната работна заплата би трябвало да се дефинира според законодателството, което приехме. Към 1 септември би трябвало да бъде 50% от междинната за последните 6 месеца на предходната година и първите на тази. Доходите и пенсиите би трябвало да порастват, само че това не може да се случва както си го показват Политическа партия – с едно изречение някой народен представител да подвига заплатите. Това би трябвало да става с стопански растеж и при съблюдаване на правилото „ принос-полза “, разкри претендентът за народен представител на ГЕРБ-СДС.

Когато приказваме за Асен Василев, няма нито един финансов министър, който да похвали негов бюджет, самодейност или ограничения. Бюджетът на Асен Василев е неприятен и това го дефинира не ГЕРБ, а експертите и хората, които взимат заеми, с цел да оцелеят. Ако преди избори бяхме влезнали в процедура по бюджет, външният дълг щеше да скочи с още. Той щеше да го направи 90 милиарда лева, тъй като той обича да харчи непознати пари.

Трябва да се прегледат законите за бюджета на НЗОК, Национален статистически институт и на страната. Удължителният бюджет завършва на 31 март и ситуацията ще е тежко, в случай че няма нов. Трябва да се обърне съществено внимание на законите за НПВУ, тъй като сред 7-8 милиарда лева не може да влязат в българската стопанска система.

Що се отнася до Демократична България, имаме пресечни точки в икономическите, обществените стратегии и геополитическата ориентировка. Все още не можем да разберем за какво те избират аленото пред синьото. Готови сме да беседваме с тях. Не можем да подкрепим държавно управление на Политическа партия с хора с толкоз леви популистки хрумвания. Ние сме за правосъдна промяна. Ще предизвикваме диалози за цялостната промяна. Подготвяме промени в конституцията, които ще представим в първите дни на новото Народно събрание. Ще подкрепим законопроекти, свързани с такава промяна.

Бойко Борисов е най-хубавият претендент за министър председател. Ясно е посочил, че когато е належащо, може да даде крачка в страни. Следващият министър председател не би трябвало да се споделя нито Кирил Петков, нито Асен Василев. Трябва да има коалиция към това по какъв начин да създадем живота в България по-добър. Всякакви безпринципни обединения няма да бъдат положителни за България, приключи Сачева.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!    

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР