През последните седмици екипът на ТОПСПОРТ Ви запозна с някои

...
През последните седмици екипът на ТОПСПОРТ Ви запозна с някои
Коментари Харесай

Атанас Стоименов пред ТОПСПОРТ: Младите сме готови за по-сериозна роля в състава на Ботев , уча се от лидерите на тима

През последните седмици екипът на ТОПСПОРТ Ви срещна с някои от огромните гении на родния футбол, за които се чака, че след подновяването на шампионата, ще имат все по-важна роля в своите тимове. Именно тези младоци ще би трябвало да заменят скъпоплатените и недоказани чужденци, които май по-скоро пречат, в сравнение с оказват помощ за развиването на българското състезание.

Време е да обърнем взор и към редиците на Ботев (Пд). " Жълто-черната " школа не стопира да създава надарени младоци, а също така им гласоподава и нужното доверие в мъжкия отбор. Един от тях е външният полузащитник Атанас Стоименов, който към този момент дебютира за " канарите " в Първа лига, а също по този начин подписа и своя първи професионален контракт с клуба. Ето какво сподели той в специфичното си изявление за ТОПСПОРТ :
 Филип Кръстев пред ТОПСПОРТ: Моята цел е да пробия в Европа, от Славия очаквайте победи и хубав футбол
Филип Кръстев пред ТОПСПОРТ: Моята цел е да пробия в Европа, от Славия очаквайте победи и хубав футбол

" Аз постоянно съм бил непретенциозен, а и не мисля, че след няколко мощни мача би трябвало да се надуваш и да се мислиш за звезда "

Наско, здравей. Къде те намирам сега и по какъв начин поддържаш форма по време на този сложен интервал за всички нас?

-Здравейте, сега се намирам в родния си град Пазарджик. Тук изкарвам изключителното състояние. Относно до това по какъв начин упражнявам, виждам да върша по две тренировки дневно, съчетани с устойчивост, фитнес и естествено техника.

Как се стигна до прекосяването ти в школата на Ботев и кои са най-паметните ти мигове в Академията на " канарите "? Несъмнено с твоя набор постигнахте много триумфи .

-С първия ми тим Марица (Белово) играхме шампионат, който се организираше всяка година в града, споделя се " Млади очаквания ", в който участваха тимове от града и покрайнините. След шампионата имаше самостоятелни награди, тогава взех тази за голмайстор на шампионата. След като се минаха няколко дни разбрах, че ме е гледал скаут на Ботев, който ме хареса и ме предложения на експериментален интервал. Да, в действителност с моя набор постигнахме доста триумфи през годините и доказахме, че сме най-хубавият набор в тази възраст.
 Денислав Ангелов пред ТОПСПОРТ: В Черно море сбъднах детската си фантазия, неповторимо е да играеш за този клуб
Денислав Ангелов пред ТОПСПОРТ: В Черно море сбъднах детската си фантазия, неповторимо е да играеш за този клуб

" За мен отборът е като втори дом и ще му оказвам помощ с каквото мога, постоянно! "

30 октомври, 2019 година допускам е дата, която ще остане паметна за теб. Какво е възприятието да дебютираш за обичания си тим? Беше ли обезпокоен преди мача с Арда за състезание?

-Да, безспорно тази дата ще остане в паметта ми вечно. Чувството да дебютираш за Ботев е нещо особено и не може да бъде разказано с думи. Тръпката е огромна. Да, бях леко обезпокоен, тъй като бях за първи път в групата, само че като влезнах и към този момент нямах терзание.

Ти си един от огромните гении на Ботев (Пд). Притесняват ли те сериозните упования към твоята персона?

-Ами да, имам леки терзания по отношение на упованията към мен, само че ще виждам да се представям на едно доста високо равнище.
 Снимка 478022
Източник:

Доста от твоите връстници бързо биват обземани от т.нар " звездомания " по какъв начин се предпазваш от този отрицателен за футболистите недостатък?

-Лично аз виждам да съм стъпил крепко на земята, а не да хвърча в облаците, тъй като съгласно мен това много пречи на футболистите, изключително на младите играчи.

Ботев (Пд) постоянно е било място, където се развиват младите футболни очаквания. В момента сте събрани много надарени момчета в първия отбор. Готови ли сте за все по-сериозна роля в състава на Ферарио Спасов?

-Да, безспорно в Ботев (Пд) има доста млади и много положителни футболисти, както в школата по този начин и в първия отбор. Аз мисля, че към този момент сме подготвени за по-сериозна роля в състава на Ферарио Спасов, въпреки и да има какво още да учим.
 Даниел Начев от Левски пред ТОПСПОРТ: Не съм толкоз осведомен с офертите към мен, бленувам за дебют в първия отбор
Голям гений на Левски пред ТОПСПОРТ: Не съм толкоз осведомен с офертите към мен, бленувам за дебют в първия отбор

Рома, Рейнджърс и Дженоа към този момент са по петите на халфа!

Кои са твоите " учители ", когато имаш допир с мъжкия отбор? Има ли някой, който да ти дава препоръки, или да се опитваш да копираш?

-Като цяло всички играчи от мъжкия тим дават препоръки, кое е вярно и по какъв начин би трябвало да се играе, с цел да се съумява във всеки един мач. Аз персонално виждам по какъв начин играят водачите на клуба, а това са Тодор Неделев, Лъчо Балтанов, Александър Тонев и Димитър Пиргов, само че най-внимателно следя Александър Танев тъй като играе на тази позиция на която и аз.

Номинално си външен полузащитник. Там ли се чувстваш най-пълноценен за отбора? Според теб, кои са твоите мощни страни и тези, върху които би трябвало да поработиш?

-Да, там се усещам най-пълноценен и потребен. Моите мощни страни са дрибълът с топка, спринтовете, удар и играта един против един, а нещата върху които би трябвало да работя са единоборства, играта с глава и играта в отбрана.

Ботев (Пд) е на полуфинал за Купата на България. Ако няма някакви промени по програмата, ще имате тежки борби с ЦСКА. Има ли сили вашият клуб да победи с националното отличие?

-Да, Ботев е на полуфинала за Купата, за което съм доста благополучен и щастлив. Силно се надявам да няма промени по програмата и всички мачове да бъдат доиграни. Аз имам вяра, че имаме силите да победим ЦСКА и да стигнем до край, и най-после да побеждаваме с Купата.
 Снимка 478024
Източник:

И за край, какво значи Ботев (Пд) за теб и какво би желал да кажеш на вашите правилни почитатели?

- Ботев (Пд) е доста особено място за мен. Там започнах да се построявам като футболист и най-важното като човек. На всички " жълто-черни " почитатели поисквам да бъдат живи и здрави и да не престават да поддържат обичания си тим по този начин, както са го правили през години.
 Асен Дончев пред ТОПСПОРТ: Искам да направя име в ЦСКА, Бербатов е обичаният ми футболист
Асен Дончев пред ТОПСПОРТ: Искам да направя име в ЦСКА, Бербатов е обичаният ми футболист

" Трябва да се откри златната среда сред българи и чужденци в един тим "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР