През последните седмици Ботев (Пловдив) нанесе два жестоки удара по

...
През последните седмици Ботев (Пловдив) нанесе два жестоки удара по
Коментари Харесай

Ботев се заканва да удари и другия столичен гранд

През последните седмици Ботев (Пловдив) нанесе два жестоки удара по ЦСКА (София), а в този момент ще желае да сложи на колене и Левски. " Жълто-черните " постоянно играят с пределна мотивация против " сините " и няма причина през днешния ден да е друго, без значение от обстоятелството, че тимът на Николай Киров към този момент няма цели в шампионата и мисли главно за идния край за Купата на България против Локомотив (Пловдив). Левски пък към момента се надява да се пребори за второто място и да си спести присъединяване в баражите за Лига Европа.

Преди няколко дни Ботев загуби именития Динко Дерменджиев и няма подозрение, че играчите ще дадат всичко от себе си, с цел да завоюват дербито в памет на едно от най-големите имена в историята на българския футбол. Временният ментор на Левски Георги Тодоров пък ще се опита да повтори триумфа си в Коматево от началото на сезона, когато под негово управление " сините " изтръгнаха трите точки с гол в последните секунди.

В състава на Ботев след изтърпяно наказване се завръща десният бек Филип Филипов. Той ще замести Еберт Кардосо, който натрупа картони и няма да може да играе. Антонио Вутов също е навън за конфликта с някогашния си тим, което значи, че в предни позиции ще стартира Феребори Доре. Александър Тонев отпадна от групата поради контузия и това ще отвори място в титулярните 11 за младока Кристиан Добрев. Тодор Неделев, Лъчезар Балтанов и Васил Шопов ще са останалите халфове на " канарчетата ", а малко зад тях ще работи Радослав Терзиев.

Левски още веднъж ще е без много съществени играчи. Контузени са Серджиу Буш, Еркебулан Сейдахмет и Седрик Унтонджи. Не е изключено Давиде Мариани да остане на пейката след слабите си изяви в последните мачове. Титуляр евентуално ще е младокът Иван Юруков. На вратата без конкуренция е Николай Михайлов, а защитното каре ще оформят Живко Миланов, Деян Иванов, Нуно Рейш и Иван Горанов. В халфовата линия ще играят Кали Тиам и Мартин Райнов, на които се наложи да запълват дупките в центъра на отбраната в някои от предходните дуели. В предни позиции ще се разчита на Станислав Костов, а по двата фланга ще стартират Паулиньо и Станислав Иванов. След почивката сигурно ще се появи и Мартин Детелинов Петков.

" Сините " са в серия от 3 мача без победа - домашен загуби от Лудогорец (0:2) и Берое (1:2), както и нулево тъждество с ЦСКА-София. Ботев пък има опция да измести Берое от 4-ото място и да се приближи на 6 точки от днешния си противник.

Двата тима са се срещали общо 134 пъти в елита, като салдото е 38 победи за Ботев, 22 равенства и 74 триумфа за Левски. Като хазаин обаче " жълто-черните " имат преимущество: 30 победи, 14 равенства и 22 провали.

ППЛ - 32 кръг:

БОТЕВ (ПЛОВДИВ) - ЛЕВСКИ

Вероятни сформира:

БОТЕВ ПД (4-1-4-1): Кайзер; Филипов, К. Димитров, Д. Пиргов, Л. Марин; Р. Терзиев; В. Шопов, Неделев, Балтанов, К. Добрев; Ф. Доре
Старши треньор: Н. Киров
ЛЕВСКИ (4-2-3-1): Н. Михайлов; Ж. Миланов, Д. Иванов, Н. Рейш, И. Горанов; К. Тиам, Юруков; С. Иванов, Райнов, Паулиньо; С. Костов
Старши треньор: Г. Тодоров

СЪДИЯ: Георги Кабаков
СТАДИОН: " Ботев 1912 "
НАЧАЛО: 20:00 часа

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ ТУК Първа лига 6 кръг, събота 4 май  Ботев (Пловдив) 20:00предстои  Левски
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР