През последните седмици Amazon.com Inc е забранил продажбата на повече

...
През последните седмици Amazon.com Inc е забранил продажбата на повече
Коментари Харесай

Amazon забрани продажбата на над милион „фалшиви“ продукта срещу коронавирус

През последните седмици Amazon.com Inc е забранил продажбата на повече от един милион продукта, за които неправилно се твърди, че лекуват или пазят против ковид, обявиха от компанията пред организация Ройтерс.

Amazon също по този начин е премахнал десетки хиляди предложения на търговци, за които се счита, че се пробват да изнудват клиентите с голословно високи цени. Най-големият онлайн търговец на дребно в света е изправен пред деликатен надзор върху обвързваните със здравето предложения на своята платформа. По-рано тази седмица Италия пък започва изследване за внезапното увеличение на цените в интернет пространството за хигиенизиращи гелове и хигиенични маски, до момента в който страната се бори с най-голямото епидемиологично вирусно огнище в Европа.

Един уебсайт за съпоставяне на предложения сподели скорошни образци за по-високи от нормалните цени на маски на Amazon, създадени от американския промишлен конгломерат 3M Co. Така да вземем за пример в четвъртък 10 опаковки от защитни маски N95 бяха оферирани на цена от $128, видя кореспондент на Ройтерс, откакто прегледа вариантите за пазаруване на уеб страницата на Amazon. Това е съществено покачване от предходна цена на същия продавач от $41,24 $. Артикулът обаче беше продаден много бързо.

" Няма място за повишаване на цените на Amazon ", съобщи представител на компанията, цитирайки нейната политика, че информацията за продуктите би трябвало да е точна и че Amazon може да смъква от своите уеб сайтове предложения, които накърняват доверието на клиентите, в това число когато ценообразуването " е доста по-високо от неотдавнашните цени, предлагани на или отвън Amazon ".

Той обаче отхвърли да уточни точния ценови предел, при който даден продукт се смята за незаслужено оскъпен.

От компанията единствено показаха, че наблюдават скокове на цените и погрешни изказвания за " ефикасни " против ковид артикули посредством композиция от автоматизиран и ръчен обзор на описите с предложения.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР