През последните седем дни Илон Мъск прекара немалко време в

...
През последните седем дни Илон Мъск прекара немалко време в
Коментари Харесай

Илон Мъск, Върнън Ънсуърт и как милиардерът спечели делото за клевета

През последните седем дни Илон Мъск прекара значително време в правосъдната зала, където трябваше да се пази против обвиняванията в клюка, отправени от милиардера към английския гмуркач Върнът Ънсуърт.

През 2018 година Мъск си разреши да назова британеца " педофил " в Twitter, а той, от своя страна, заведе дело против шефа на Tesla, в което пледираше за обезщетение от 190 милиона $.

В последна сметка съдът реши, че държанието на Мъск не покрива критериите за определяне на клюка, като главният претекст на заседателите е, че обществото не е познавало Ънсуърт в такава степен, че да разбере към кого тъкмо се отнася обидата.

С други думи, Ънсуърт не е обществена персона и, надлежно, за необятната публика не е било ясно, че думите на Мъск са се отнасяли точно към гмуркача.

В същото време хората, които са познавали Ънсуърт персонално, са знаели, че думите на Мъск са просто засегнатост, а не разобличаване на същински обстоятелства за личността на британеца.

При излизането си от съда милиардерът разгласи пред микрофоните на BuzzFeed News, че " вярата му в човечеството е възобновена ", откакто правосъдният състав го разгласи за почтен.

Според юриста на Мъск връзката сред него и Ънсуърт е била тип " спор ", а в сходен сюжет обидите са нещо предстоящо и обикновено. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР