През последните пет години у нас не е реализиран нито

...
През последните пет години у нас не е реализиран нито
Коментари Харесай

"Евростат": През последните 5 г. у нас не е реализиран нито един морски круиз

През последните пет години у нас не е осъществен нито един морски круиз от двете ни пристанища Варна и Бургас. Това демонстрират данни на Евростат за трендовете при развиването на този тип морски туризъм в страните на Европейски Съюз през предходната година.

Единственият морски круиз, тръгнал от пристанище Варна, е бил през далечната 2013 година, сочи европейската статистика.

Въпреки това доста наши туристически компании оферират круизи с проведен превоз с лайнери на известни круизни компании. Родните компании оферират круизи с проведен превоз до начално и извънредно пристанище, което анулира уговорките на туристите за организация на самолетни билети.
Буря отвя круизен транспортен съд рисково покрай туристи във Венеция (ВИДЕО) Сложната обстановка се размина без жертви и вреди
За тези, които желаят да отплават от начално пристанище, родните туроператори спомагат за евтини самолетни билети по специфични цени на самолетните компании, хотелско настаняване и визи, където е належащо.

Така да вземем за пример круизът " Венецианско колело " с полет от София до Венеция и оттова с круизен транспортен съд коства към 2000 лв., круизът " Американска фантазия " с полет от Истанбул до Маями включва 10-дневен круиз до Ямайка, Кайманови острови, Маями на цена от 3570 лв. и други, написа Българска телеграфна агенция.
Нито един круизен транспортен съд няма да посети Варна и Бургас това лято Основната причина е геополитическата конюнктура в басейна на Черно море
Предлагат се и първокласни предложения по 1600 лв. на човек за 7 дни круиз по най-екзотичните кътчета на Средиземно море, както и оферта от 1700 лв. за 7 дни по крайбрежието на Адриатика.

Близо 7 млн. европейци са пътували с круизи

През предходната година броят на пасажерите, които са пътували с морски круиз от страна на Европейски Съюз до разнообразни дестинации, доближава 7 милиона души, сочат още данните на Евростат.

Най-много пасажери са почнали своя круиз в една от петте страни на Европейски Съюз, като водачеството за най-вече туристи на круизни кораби се държи от Италия. Следват Испания, Германия, Англия и Белгия.

При съседите ни неоспорим водач в круизните пътувания е Гърция, следвана от Турция.

Северната ни съседка Румъния също няма осъществен нито един круиз от свое пристанище през предходната година.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР