През последните осем месеца френските съдилища са постановили общо 447

...
През последните осем месеца френските съдилища са постановили общо 447
Коментари Харесай

Нов закон налага глоби на кило за неуместни задявки с жени по улиците във Франция

През последните осем месеца френските съдилища са постановили общо 447 санкции, свързани с нов закон, който цели да се оправи с издевателството на дамите по улицата, предава Би Би Си.

Законът за „ закононарушенията “ е признат през август 2018 година и разрешава санкции на място до 750 евро.

Първата санкция е пристигнала месец по-късно, откакто мъж блъснал задните елементи на жена в рейс и й е отправял закачливи мнения.

Министърът по равенството Марлен Шиапа споделя, че броят на заведените актове и каузи от този момент демонстрират, че законът работи.

В отчет по случай напредъка на работата й, тя се обръща към своите сътрудници от Народното събрание с думите:

„ Много от вас в тази зала споделиха, че в никакъв случай няма да успеем и няма да можем да дефинираме обидно сексистко държание “.

Тя обаче показва онлайн злоупотребите като област, в която би трябвало да се направи повече, казвайки, че някои платформи като Туитър не са задоволително положителни при идентифицирането на избрани лица и премахването на непозволено наличие.

Новият закон дава опция за налагане на санкции сред 90 и 750 евро на място - мярка, определена заради огромния брой дами, които не желаят да се включат в дълъг и сложен формален развой на подаване на тъжби.

Законът е бил съставян повече от година, само че влиза в действие единствено месец, след излизането на клип, на който мъж атакува жена в кафене. Видеото потресе френското общество.

В същото време Франция се бори с въпросите на равенството сред половете като има лична версия на придвижването #MeToo.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР