През последните няколко седмици социалните мрежи са буквално залети от

...
През последните няколко седмици социалните мрежи са буквално залети от
Коментари Харесай

FaceApp и защо приложението изведнъж стана толкова популярно

През последните няколко седмици обществените мрежи са безусловно залети от фотоси, обработени с приложението FaceApp, което сега е едно от най-сваляните в магазините за мобилни приложения.

Снимките с FaceApp се трансфораха в следващото онлайн " предизвикателство " и си имат личен хаштаг (#faceappchallenge).

Приложението може да преобразява лицата ни по разнообразни способи, да сменя пола ни в фотосите, които му подаваме, да ни прави по-стари, по-млади, по-красиви и така нататък
 Снимка 434444

Това, което някои консуматори акцентират като терзание, е фактът, че FaceApp е на пазара от две години, само че заради някаква причина чак в този момент стана свръх-популярно и получава внимание даже от известни персони.

Както десет-годишното предизвикателство отпреди няколко месеца, #faceappchallenge също е основано на детайлни фотоси на лицата ни.
 Защо да не си качваме фотография отпреди 10 години във Фейсбук
Защо да не си качваме фотография отпреди 10 години във Фейсбук

Удобен способ за образование на изкуствен интелект

Това кара мнозина да имат вяра, че взривът на приложението напоследък е способ за събиране на данни за лицата на хора, които служат за " храна " на машини с изкуствен интелект.

Основната теза е, че от сходно начинание печели Русия, защото компанията, която има FaceApp, е основана в Санкт Петербург.

Тези спекулации въобще не ни изненадват, защото много огромни компании от ранга на IBM да вземем за пример са провеждали сходни практики на събиране на фотоси на лица от мрежата за образование на изкуствен интелект.

Дали в тази ситуация с FaceApp има нещо гнило - няма по какъв начин да знаем към този момент, само че за всеки случай считаме да не взимаме присъединяване в предизвикването и да се радваме на селфитата си такива, каквито са си.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР