През последните няколко седмици си стоим повече вкъщи, отколкото сме

...
През последните няколко седмици си стоим повече вкъщи, отколкото сме
Коментари Харесай

Защо да не седим повече от два последователни часа, без да ставаме

През последните няколко седмици си стоим повече у дома, в сравнение с сме привикнали. И без значение дали работим или просто лежим на дивана, истината е, че сме доста по-малко преносими.

Прекарваме часове, седнали пред компютъра или тв приемника, без опция да излезем на открито, с цел да се поразтъпчем малко. А от всичко това страда освен гърбът ни, само че краката и кръвообращението ни.

За да се избегнат последствията от прекарването на доста време в седнало състояние, от Hola се съветват с няколко физиотерапевта, които дават насоки какво да вършим и не вършим, до момента в който стоим толкоз доста време у дома.
 Коронавирусът, карантината и някои препоръки по какъв начин да се предпазим, с цел да не надебелеем
Как да не надебелеем по време на карантина

Една от неприятните страни на това да сме вкъщи за толкоз дълго време

Един от най-важните препоръки на експертите е да не прекарваме повече от два часа седнали на едно място. Важно е да се разхождаме, даже и да единствено от едната стая в другата и да разтягаме краката си постоянно.
 Снимка 475101

Препоръчително е и да не държим краката си кръстосани. Едва ли има някой, който не го прави, само че от огромно значение е да носим комфортни и необятни облекла , които не потискат и не затрудняват циркулацията на кръвта.

В случай че има хора с проблеми с кръвообращението, се предлага потреблението на компресионни чорапи. Периодично би трябвало да пием и задоволително течности , с цел да подобрим придвижването на кръвта.

Нека не забравяме, че даже и седнали, можем вършим извършения с краката , като да вземем за пример да въртим глезените си, което още веднъж ще ни помогне да подобрим циркулацията, припомнят от Hola.
 Коронавирусът, безплатните онлайн тренировки и по какъв начин да спортуваме у дома
Безплатни онлайн тренировки по време на карантина

Защото и спортът у дома е здраве
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР