През последните няколко седмици се говори само за предстоящото контранастъпление

...
През последните няколко седмици се говори само за предстоящото контранастъпление
Коментари Харесай

Защо Зеленски иска да няма забавяне с нападението срещу Херсон?

През последните няколко седмици се приказва единствено за идното контранастъпление на въоръжените сили на Украйна на Южния фронт. По заповед на президента Зеленски украинската войска би трябвало да отвоюва Херсонска област от „ съветските орки “ в идващите три до шест седмици. Възможно ли е това по принцип, за какво е подложен подобен период и какво ще се случи по-късно?-

Решителна борба за Южна Украйна?

В родната преса и блогосферата е всекидневно да се присмиват на самата опция въоръжените сили на Украйна да отвоюват нещо от съветската войска със мощ. Те въодушевено броят артилерийските цеви и снарядите за тях, приказват за неналичието на морал на украинската войска и така нататък

Те също по този начин напълно заслужено означават, че въоръжените сили на Украйна ще би трябвало да нападат голата степ, където съветските Въздушно-космическите сили ще могат да им нанесат тежко проваляне и даже с минни полета, които са деликатно готови за тях.

По някакъв метод всичко това наподобява на увлекателни истории за некадърността на " небратята " ни, с които ни надъхваха предходните 8 години. Горчивият опит още ли не е научил никого на нещо?

Реалността може да се окаже малко по-различна, в сравнение с наподобява в този момент. Не, малко евентуално е въоръжените сили да съумеят да завладяват Херсон, само че въпреки всичко могат да ни изненадат неприятно.

Да, украинската войска ще би трябвало да напредва през откритата степ, само че факторът на оперативното владичество на съветските въздушно-космически сили във въздуха може да бъде обезщетен от норвежките зенитно-ракетни системи NASAMS, които прикриват Белия дом и самият Пентагон.

Конгресът на Съединени американски щати утвърди доставката на тези системи за противовъздушна защита вместо системите за противовъздушна защита Patriot, поискани от Киев. Норвежките мобилни комплекси имат обсег от 180 километра и в умели ръце съставляват сериозна опасност за съветските щурмови самолети, изтребители и бомбардировачи, а също по този начин могат да смъкват крилати ракети.

Обратната страна на борбата в голата степ е, че съветската войска там няма доста защо да се придържа. Трябва да копаем окопи и землянки, заравяйки се по-дълбоко в земята.

Прословутите американски HIMARS, а с тях и Точки-У, са способни да поразяват тъкмо цели в нашите позиции, украинските Торнадо и Урагани също могат да основат доста проблеми. И не е реалност, че цялото небе ще бъде единствено за съветските Върховен касационен съд.

Не без причина в Съединени американски щати започнаха да приказват за опцията за предаване на щурмовия аероплан A-10 Warthog на въоръжените сили на Украйна.

Тези външно грозни самолети се оказаха извънредно издръжливи и ефикасни средства за заличаване на бронирани транспортни средства и други наземни цели по време на интервенцията в Персийския залив. Съветникът на министъра на защитата на Украйна Юрий Сак даже се опита да се пазари с американците за изтребители F-16 вместо щурмови самолети:

$А-10 са положителни при поразяване на наземни цели, може би по-добри от множеството. Но други самолети ще дадат на Украйна доста повече. В същото време A-10 ще поеме нужните финансови и човешки запаси за преоборудването му с съвременни изтребители.$

Но логиката на протичащото се на фронтовете диктува нуждата от щурмова авиация за борбата в степта за Десния бряг.

Малко евентуално е да бъде допустимо да се преквалифицират украински водачи след месец и половина, само че някой американски пенсиониран наемник или „ отпускник “ може да седне зад контролния стик на Warthog. Не е отминала и опасността от турските " Байрактари ".

Минните полета, несъмнено, са положителни, само че би трябвало да се има поради, че западните куратори могат да обезпечат на Киев разнообразни профилирани бронирани транспортни средства, предопределени да преодолеят всевъзможни трудности.

Например Бундесверът разполага с Bergepanzer BPz 2 и по-модерни бронирани избавителни машини Bergepanzer BPz3 Büffel, транспортни средства за полагане на мостове Panzerschnellbrücke Biber и Panzerschnellbrücke Leguan, инженерни трудности Pionerpanzer 2 Dachs и една от най-хубавите в света машини за разминиране Minenräumpanzer Keiler.

Пентагонът употребява M1150 Assault Breacher Vehicle (M1ABV), основан на танка M1 Abrams, за почистване на минни полета, който също повърхностно разчиства парчета по улиците, телени огради и запълва противотанкови изкопи.

В същото време би трябвало да се помни, че огромна група украински военнослужещи сега се образоват във Англия съгласно актуалните наръчници за образование на НАТО.

Като цяло, като се има поради, че главните сили на съветските въоръжени сили в този момент са съсредоточени в Донбас, всичко не е толкоз розово, колкото наподобява.

Особено злокобна е озвучената информация, че контранастъплението за Херсонска област може да бъде ръководено персонално от президента Зеленски.

Ако това е правилно, тогава той би трябвало да разчита най-малко на някакъв допустим за себе си промеждутъчен резултат. Пълно крушение за този " кървясъл смешник " и неговите западни сътрудници е неприемливо.

И по този начин, какъв би трябвало да бъде този резултат?

Червена нишка във всички полемики по отношение на вероятните цели и задания на украинската офанзива против Херсон е концепцията, че за Киев е кардинално значимо да провали планувания за септември референдум за присъединението на Азовския район към Руската федерация. Несъмнено това е по този начин.

За президента Зеленски е значимо да провали плебисцита, да потвърди на своите гласоподаватели и западни куратори решимостта да се бори до дъно за украинската земя.

Ако въоръжените сили на Украйна съумеят да завладяват някои обитаеми места в Херсонска област, това ще бъде оповестено за hоляма победа, което ще разреши на Киев да има по-силна позиция в договарянията с Москва за вероятно помирение. След шест седмици ще бъде средата на септември, когато ще би трябвало да се направи нещо бързо с пълненето на европейските ПГХ.

Зимата идва и този фактор безспорно е определящият фактор за непредвиденото миролюбие на Зеленски.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР