През последните няколко седмици най-известната криптовалута биткойн е "във вихъра

...
През последните няколко седмици най-известната криптовалута биткойн е "във вихъра
Коментари Харесай

Криптовалутата биткойн е във вихъра си

През последните няколко седмици най-известната криптовалута биткойн е "във вихъра си ". Само от началото на годината тя е добавила забележителните 40% върху цената си.

До преди два месеца виртуалната валута се търгуваше за малко под 7 000 $ за един биткойн, а през уикенда цената за брой набъбна до над 10 000 $. Мнозина чакат биткойна, както и процъфтяващият пазар на криптовалути, да продължат да се покачват.

Последното съществено повишаване на цената на биткойна идва две години, откакто през декември 2017 година цената му набъбна до съвсем 20 000 $. Въпреки това бързото придвижване на криптовалутата в този момент е много по-различно от това през 2017 година, отбелязва "Форбс ".

Обменът на биткойн е понижен внезапно през последните шест месеца, което допуска, че най-новото повишаване не се дължи на вложителите на дребно, разкриват данните на крипто компанията Glassnode. "По време на ралито от предишното лято видяхме максимуми от над 60 000 неповторими дневни депозита - евентуално вложителите печелят ", обявиха от Glassnode в Twitter, добавяйки, че понижението може да се дължи на дълготрайните вложители в биткойн, които имат "по-малко тласъци за продажба ". "Оттогава депозитите за продан на биткойни са намалели с близо 60%, до 25 000 ", показват от компанията.

Институционалните вложители в криптовалута към този момент са налице и техният брой е забележителен, уверени са от Grayscale, най-голямата компания, която ръководи активи от криптовалута. "Ако въпросът е " Къде са институционалните вложители в криптовалута? ", отговорът е - че те са тук и се демонстрират в обилни размери ", сподели Майкъл Соненшейн, ръководещ шеф в компанията.

Междувременно доста анализатори чакат огромното събитие, планувано за 18 май 2020 година, когато премията за рандеман на криптовалута ще бъде понижена на половина, или с други думи - копачите на биткойн ще стартират да получават два пъти по-малко монети. Това евентуално ще провокира поредна вълна на интерес от страна на купувачите на биткойн, отбелязва още "Форбс ".

Анализаторите от Arcane Research са открили, че хората, които търсят термина „ биткойн разполовяване “ в Гугъл се усилват с стабилно движение, дружно с цената на биткойна. Според тях това значи че "разполовяването " още веднъж ще насочи вниманието на необятната общност към света на криптовалутите.

До в този момент биткойн блокът се е разполовявал два пъти - през 2012 година, когато цените набъбнаха с 8200% за година и през 2016 година, когато за 18 месеца беше регистриран растеж от повече от 2200%. Така премията за завършването на един блок през 2012 година беше понижена от 50 на 25 биткойна, като точно лимитираното предложение е причина за растежа в цените.

Разбира се, заключения не могат да се вършат от единствено два случая, тъй като през посочения нагоре интервал имаше и други фактори, които подхранваха възходящия тренд на цената на биткойна, като голямото внимание на медиите към пазара на криптовалути да вземем за пример. Плюс това, обществеността към този момент е осведомена с рисковете и проблемите към биткойн, които могат да попречат на развиването му в бъдеще.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР