През последните няколко седмици и месеци България отчетливо завива на

...
През последните няколко седмици и месеци България отчетливо завива на
Коментари Харесай

България отчетливо завива на Изток

През последните няколко седмици и месеци България отчетливо завива на Изток и съответствува с напрежението вътре в самия Западен блок – Европейски Съюз – Съединени американски щати, сподели пред БНР социологът Първан Симеонов.

Това, че България се ориентира на Изток, може да се съди на първо време по позицията „ Скрипал “, по-късно и по отварянето на тематиката АЕЦ „ Белене “, както и по визитите на най-високо равнище.

„ Във вътрешнополитически проект това най-ясно се показва във обстоятелството, че се банализира антизападното говорене. Самият факт, че е допустима подписка за овакантяване на НАТО значи, че последователно оста на въртене на българския политически развой се отмества леко на Изток. Това е в синхрон с проблемите сред Европейски Съюз и Съединени американски щати, които проличават извънредно доста в проблема с така наречен иранска договорка, и които проличават с хипотетичната позиция на Полша, която някак си контрастира на фона на Европейски Съюз. Всичко това, сякаш в допълнение тласка Европа в несигурност или по-скоро в орбитите на ползите на Русия сега “, сподели той.

Това, което министър председателят Бойко Борисов печели като преимущество, е, че в тази обстановка, когато Европа остава без ясните американски гаранции, той може да излезе в края на месеца с някакво основно обръщение на тематика европейско-руски връзки.

Президентът Радев обаче завоюва преимущество пред Борисов, разяснява Симеонов.

Предимството е, че Радев се показа като предвестител на всичко това, тъй като той пръв отиде в Русия “, добави той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР