“През последните няколко месеца се появяват експерти, които заблуждават широката

...
“През последните няколко месеца се появяват експерти, които заблуждават широката
Коментари Харесай

Николай Василев: Държавата не трябва да харчи безогледно, защото кризата може да продължи по-дълго

“През последните няколко месеца се появяват специалисти, които заблуждават необятната аудитория. Първо споделят по този начин, това е огромна неистина, че за последните 20 години частните пенсионни фондове са постигнали негативна рентабилност и колкото пари сме вкарали в тях, сме ги изгубили. Това е доста надалеч от истината. Ако някой е внесъл 100 лв. в своята пенсионна сметка преди 18 години, през днешния ден има над 200 лв. “. Това съобщи някогашният стопански министър в „ Лице в лице “ по БТВ.
“Друга машинация е, че вложенията на частните пенсионни фондове не покриват инфлацията. Това е откровена неистина. За последните 19 години има единствено 3 години, в които пенсионните фондове имат рентабилност по-слаба от инфлацията. Универсалните пенсионни фондове побеждават инфлацията с 30% за последните 30 години “, сподели Василев.
 Не давайте парите си за втора пенсия на страната, поучава някогашен министър Не давайте парите си за втора пенсия на страната, поучава някогашен министър
Българите не би трябвало да се отхвърлят от частните пенсионни фондове и не трябва да поверяват парите си за втора пенсия на страната. Това съ...
Според него не би трябвало да се трансферират вноските в Национален осигурителен институт, където има недостиг от 6 милиарда, които се покриват от страната посредством дотации. “Държавата не би трябвало да харчи необмислено, тъй като рецесията може да продължи по-дълго “, разяснява още някогашният стопански министър във връзка на бюджета на страната за 2021 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР