През последните няколко месеца съюзниците от НАТО и европейските партньори

...
През последните няколко месеца съюзниците от НАТО и европейските партньори
Коментари Харесай

НАТО задейства Силите си за реагиране

През последните няколко месеца съдружниците от НАТО и европейските сътрудници останаха единни в опозицията на заканите против мира и сигурността в Европа.

В отговор на непредизвиканото и безпричинно навлизане на Русия в Украйна, Алиансът оперативно съгласува своите морски, сухопътни, въздушни, галактически и кибернетични сили, с цел да отбрани суверенитета на НАТО.

Това се споделя в мнение на ген. Тод Д. Уолтърс, висш главнокомандващ на съдружниците в Европа (SACEUR), представено от БГНЕС, заяви Нова телевизия.

С проектите за реакция, утвърдени от Северноатлантическия съвет и в сходство с разрастващата се среда за сигурност, в този момент използваме детайли от Силите за реагиране на НАТО. Това е исторически миг и първият път, когато Алиансът употребява тези сили с висока подготвеност в качеството им възпираща и отбранителна роля. Те съставляват гъвкава, надеждна в борба мощ, която може да бъде употребена по голям брой способи.



Благодарни сме на нашите съдружници Канада и Съединените щати за техните неотдавнашни задължения да разположат спомагателни 7 460 бойци, в това число бронирана бригада, артилерийски елементи, военноморска фрегата и самолети за наблюдаване, с цел да поддържат това изпитание на целия Алианс.

Докато НАТО открива тази засилена зоркост на източния фланг на Алианса, съюзническите военни сили ускоряват нашата подготвеност и оперативна съгласуемост. Нашите бойци, моряци, летци и морски пехотинци са подготвени да защитят всеки метър от съюзническата територия.

Възхищаваме се на смелостта и упоритостта на украинските въоръжени сили и жителите в отбраната на своята страна. Алиансът остава хладнокръвен в нашия групов ангажимент да се пазиме взаимно. Продължавайки напред, ние сме подготвени да използваме силата на всичките си сили, с цел да защитим Алианса, споделя се в мнението.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР