През последните няколко месеца най-голямата звукозаписна компания в Индия -

...
През последните няколко месеца най-голямата звукозаписна компания в Индия -
Коментари Харесай

Звукозаписната компания, която покори YouTube

През последните няколко месеца най-голямата звукозаписна компания в Индия - T-Series, закупи неудържимо наличие в света на онлайн музиката.

Базираната в Мумбай компания разполага с най-популярния канал в YouTube с над 60 милиарда гледания. Каналът също по този начин неотдавна изпревари по брой клиенти този на шведския влогър Феликс Келберг, по-известен като Pewdiepie, и е на път да премине границата от 100 милиона клиенти, което никой до момента не е реализирал.

Начинът, по който T-Series доближава цифрите, за които реализатори, като Джъстин Бийбър и Тейлър Суифт, могат единствено да си мечтаят, включва комбинация от това, че компанията е на подобаващото място в подобаващото време и добре познати маркетингови похвати.

Ако човек разбере това, ще му стане ясно за какво възходът на T-Series е малко евентуално да отслабне скоро.

От беднотия към благосъстояние

Според ветерана в музикалната промишленост Атул Чурамани, вниманието към детайла на Бушан Кумар, ръководител и ръководещ шеф на T-Series, и на компанията като цяло я прави толкоз сполучлива.

“Бушан подходжда персонално към бизнеса, ” споделя той. Чурамани е ръководещ шеф на Turnkey Music and Publishing - компания, която издава самостоятелна музика, провежда музикални събитие и играе ролята на наставник на реализатори.

“Когато Бушан пое ръководството след гибелта на татко си, той изведе компанията до идващото равнище. Що се отнася до индийската музикална промишленост, това е най-голямата фигура в нея. ”

Възходът на T-Series е подобен с този на множеството индийци. Бащата на Бушан - Гулшан Кумар, произлиза от оскъдно семейство и през 80-те години основава компанията майка Super Cassettes Industries от нулата. Лейбълът в началото продава духовно наличие под формата на химни и молебствия, както и пиратска кино музика.

С разрастването й тя стартира да продуцира кино музика за продукциите от Боливуд. През 1997 година, откакто поземният свят в Мумбай убива татко му, Бушан поема управлението на 19-годишна възраст.

Според някои оценки годишните доходи на T-Series възлизат на 100 млн. $, а пазарният й дял е 70-80%. Най-голям интерес отвън Индия провокира неочаквания напредък на компанията в YouTube. Тя усили броя на клиентите на канала си от 18 милиона през 2017 година до близо 100 милиона в границите на две години.

Бушан споделя, че набирането на по-голяма известност в YouTube не е било някакъв авансово заложен проект за осъществяване. “Наистина не сме правили целенасочени опити да станем номер едно, ” споделя той пред BBC.

Чак откакто интернационалните медии стартират да отразяват съществено това достижение, той осъзнава мащабите му. “Честно казано, по това време предходната година даже не знаех къде се класираме в YouTube, ” споделя Бушан.

Той заобикаля да показва числа, само че твърди, че 20% от общите доходи на T-Series идват от YouTube. Около 65-70% от клиентите на канала пък са от Индия.

За да разбере триумфа на T-Series, човек би трябвало да разбере фрапантните промени в интернет достъпа в Индия през последните две години. От 2010 година T-Series стартира да пуска филмови откъси и музикални видеа в YouTube със непретенциозен триумф. След това Reliance Jio, която е благосъстоятелност на най-богатия индиец Мукеш Амбани, прекатурна телекомуникационния пазар в Индия с стартирането на мобилните си услуги през 2016 година

Така масите в страната се снабдиха с на ниска цена интернет. Този ход принуди огромните компании, като Vodafone и Bharti Airtel, да понижат фрапантно цените на своите проекти.

Резултатът е, че в този момент над 500 милиона индийци разполагат с интернет, което прави Индия втория максимален пазар след Китай. Ефектът от това е голям. Новите потребителите на интернет надвишават 16 милиона души всеки месец, като множеството от тях са през мобилни устройства.

В момента средностатистическият консуматор в Индия използва повече мобилни данни от множеството европейци. Сега е постоянно срещана панорама водачи на рикши и амбулантни търговци, които може и да нямат вода и електричество в домовете си, да гледат музикални клипове в YouTube на телефоните си.

“Наричаме го резултатът Jio, защото това изстреля нагоре потреблението на индийско наличие и оказа помощ на платформи, като YouTube, да навлязат в индийските домове, ” споделя Неерадж Калян, президент на T-Series.

T-Series е идеално позиционирана, с цел да извлече облага от този Jio резултат. Компанията има над 160 000 песни и 55 000 музикални видеа в архива си, което й дава преимуществото на първия на пазара.

Бушан неотдавна съобщи пред Quartz, че ръководи цифровия си екип като бутикова компания. “Не имаме вяра в това да държим 100 души. Вместо това имаме екип от 20, който управлява нашия цифров бизнес, ” споделя той. “Екипът се оглавява от най-високопоставените хора в компанията. ”

Бушан твърди, че човек може да разполага с всичките безвъзмездни данни на света, само че не може да притегли аудитория, без да схваща по какъв начин звучи една добра мелодия. “Баща ми правеше музика с концепцията за това какво харесват хората. Аз съм го наследил от него. Ние можем да преценим пулса на една ария и да го напаснем към усета на нашите слушатели, ” споделя той. “Мисля, че го прави извънредно добре и това ни оказва помощ доста. ”

Жанровете може и да се приспособяват към времената, само че мелодията и текстовете си остават същите. “Наричам това опаковката на една ария, ” споделя Бушан. “Днес, когато вършим ремикс или римейк, ние просто сменяме опаковката. Винаги работи. Ние имаме над 90% акуратност в преценката си за това какво ще харесат хората. ”

Хитовете на T-Series в YouTube все по-често са самостоятелни сингли. Например песента Lahore на 27-годишния реализатор Гуру Рандава има над 700 млн. гледания и е най-популярното видео в канала. “През предходната година в канала в YouTube сме пуснали повече нефилмова музика, в сравнение с кино, ” споделя Бушан.

Давид против Голиат

Войната с Pewdiepie оказа помощ в допълнение на триумфа на T-Series. Pewdiepie и феновете му обявиха, че триумфът на T-Series е образец за засилващото се въздействие на корпорациите в YouTube и реагираха по всевъзможни способи - от издаването на обидна ария до хакването на уеб страницата на Wall Street Journal и хиляди принтери по света, и призовавайки хората да се абонират за канала на Pewdiepie.

T-Series отговори, като пусна акцията #BharatWinsYouTube, употребявайки нацинализма, с цел да търси повече абонаменти от индийци.

Резултатът бе, че T-Series притегли повече интерес отвън Индия, отчитайки растеж в страни, в които хората не гледаха техния канал. “Това е класическа история от вида Давид против Голиат, ” споделя Люк Кени, индийски музикален колумнист и създател.

Според Неерадж тази дрънканица против неговата компания може и да е почнала на смешка, само че към този момент не съставлява демонстрация на добър усет. “Феликс (Pewdiepie) е инфлеунсър с голям брой почитатели. Съветвам този деятелен юноша да употребява силата си да въздейства в посока основаване на позитивни настройки и чувство за обществена отговорност измежду феновете си, вместо да прави видеа, които основават невидимо разделяне, ” споделя той.

Бушан пък твърди, че T-Series ще отговори на Pewdiepie посредством издаването на още музика. “С това се занимавам всеки ден ”, споделя той. /profit.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР