През последните няколко месеца акциите на Facebook понесоха сериозен удар,

...
През последните няколко месеца акциите на Facebook понесоха сериозен удар,
Коментари Харесай

9 факта, които ще ви помогнат да разберете колко точно богат е Марк Зукърбърг

През последните няколко месеца акциите на Фейсбук понесоха сериозен удар, който засегна и благосъстоянието на създателя на мрежата Марк Зукърбърг. Според Салвадор Родригез от CNBC те са поевтинели с 9% през четвъртото тримесечие на 2019 година.

В същото време чистото благосъстояние на младия милиардер възлиза на 82,9 милиарда $. Въпреки че е един от най-заможните хора в света Марк Зукърбърг няма необикновен вкус към разточителния метод на живот. Той обаче разполага с впечатляващо портфолио парцели.

Business Insider обръщат малко повече внимание на тази тематика като показват няколко впечатляващи обстоятелството за това какъв брой тъкмо богат е създателят на Фейсбук.

1. Марк Зугърбърг е толкоз богат, че взема заплата от едвам 1 $ годишно. И не са му нужни повече. Допреди 2013 година той е имал годишно заплащане от 770 000 $ плюс бонуси.

2. Всяка година след дебюта на компанията на фондовия пазар през 2012 година неговото богаство се е увеличавало със приблизително 9 милиарда $ на година.

3. 2019-а обаче се оказа тежка за него. И през миналите 12 месеца чистото му благосъстояние се е свило с близо 9 милиарда $. Въпреки това той остава в топ 10 на най-заможните хора.

4. През 2018 година Марк Зукърбърг е печелил по жестоко 1,7 милиона $ на час. Общо годишните му доходи възлизат на жестоко 15 милиарда $.

5. На създателя на Фейсбук са му нужни по-малко от час и половина, с цел да завоюва повече в сравнение с междинният американец с бакалавърска степен печели през целия си живот. Или тъкмо 2,2 милиона $, съгласно изчисленията на Social Security Administration.

6. За по-малко от две минути той прави толкоз, колкото междинният американски служащ на цялостен работен ден на година - 48 328 $.

7. Като дял от междинния приход на домакинство, за междинното американско семейство харченето на 1 $ е колкото Марк Зукърбърг да изхарчи близо 850 000 $.

8. Нетното благосъстояние на Марк Зукърбърг е по-голямо от брутния вътрешен артикул (БВП) на Йордания, Никарагуа и Барбадос взети дружно.

9. Ако той даде на всеки един човек на земята по 100 $, неговото чисто положение ще остане на равнище от 82,6 милиарда $.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР