През последните няколко години видяхме многобройни творби - и художествени,

...
През последните няколко години видяхме многобройни творби - и художествени,
Коментари Харесай

Може ли изкуственият интелект да притежава творенията си

През последните няколко години видяхме многочислени " произведения " - и художествени, и софтуерни, основани от системи с изкуствен интелект.
 Nike, изкуственият разсъдък и първата реклама, основана от машина
Първата реклама на Nike, основана от изкуствен интелект

“Ако не можеш да го победиш, превърни го в легенда ”

Креативните машини наподобяват като неизменима част от бъдещето ни, а изобретателите им дават обещание, че изкуственият разсъдък ще сътвори и открие доста нови способи в медицината, превоза и, общо взето, всички браншове на стопанската система.

Проблемът обаче е дали законът може да разреши да машините да имат интелектуална благосъстоятелност и патентно право върху основаните от самите тях неща.
 Снимка 459834

Наскоро Европейският патентен офис и локалният му еквивалент във Англия оповестиха, че това не е допустимо, тъй като " машините не са хора " и по тази причина не дават отговор на условията за приемане патент.

Конкретният проблем включва два дизайна, дело на изкуствения разсъдък Dabus - един за резервоар за течности, който трансформира формата си, и различен за мигаща лампа, която е по-лесно забележима от актуалните светлини за незабавни случаи.
 Снимка 459835

Въпреки отхвърли си и двата патентни офиса акцентират, че в идните години въпросите като този ще зачестяват. Затова и ще бъдат нужни законови промени, с цел да може сферата на изкуствения разсъдък да продължи да се развива.
 Илон Мъск, изкуственият разсъдък и ще останем ли без работа през 2030 година
Илон Мъск: изкуственият разсъдък ще отнеме работата на доста хора до 2030 година

Една четвърт от специалностите ще изчезнат до 2030 година

Това обаче не е в юрисдикцията на патентните институции и ще би трябвало да изчакаме измененията да дойдат непосредствено от законодателството на Европейски Съюз и страните членки.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР