През последните няколко години специалистите разкриха и изучиха редица мащабни

...
През последните няколко години специалистите разкриха и изучиха редица мащабни
Коментари Харесай

Пачовете срещу хардуерните уязвимости силно намаляват мощността на Core i9-9900K, а Ryzen 7 3700X почти не се влияе

През последните няколко години експертите разкриха и изучиха редица огромни хардуерни уязвимости в процесорите, свързани най-вече със спекулативното осъществяване на машинните команди. По този метод хакерите могат да получат достъп до най-чувствителната информация в компютърната система – паролите, данните за онлайн банкирането и така нататък За справяне с тези хардуерни бъгове се употребяват разнородни пачове. които за жалост доста намаляват продуктивността на някои процесори.

Веднага след излизането на пазара на процесорите Ryzen от трето потомство, експертите на уеб ресурса Phoronix взеха решение да сравнят равнището на продуктивността на процесорите AMD Ryzen 7 3700X и Ryzen 9 3900X с задействани, както и с деактивирани пачове против Spectre, Meltdown, Foreshadow и Zombieload. Направено е и съпоставяне с конкурентния процесор Intel Core i9-9900K .



След прекосяването на специфичен пакет от проби общата продуктивност на процесорите Ryzen 7 3700X и Ryzen 9 3900X при задействани всички отбрани против хардуерните уязвимости пада надлежно с 6% и 5% . Но при Core i9-9900K всичко е доста по-зле – активирането на пачовете против хардуерните уязвимости на Intel понижава неговата продуктивност със сериозните 28%.

Без подозрение, тези резултати могат да се окажат решителен фактор при избора на процесор за компютърната система. В това отношение чиповете на AMD имат доста предимство. Още повече, че за тях напълно не е належащо потреблението на всички излезли към сегашен ден пачове, както е с чиповете на Intel.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР