През последните няколко години React е сред предпочитаните JavaScript платформи

...
През последните няколко години React е сред предпочитаните JavaScript платформи
Коментари Харесай

React дава шанс на повече хора да програмират


„ През последните няколко години React е измежду желаните JavaScript платформи всред други шест-седем ”, показа Нора Георгиева, управител „ Продуктов маркетинг ” в Progress
(снимка: персонален архив)

Фреймуъркът React е прочут на разработчиците от няколко години и заради растящата си известност заслужи своя специфичен ден по време на тазгодишното издание на софтуерната конференция   DevReach 2020, проведена виртуално от Progress.

„ Броени дни преди софтуерната конференция излезе най-новата версия React 17, която е забавна с опциите за по-лесен преход от една версия към друга. На второ място фреймуъркът разрешава приложението да се придвижва върху новата версия последователно, на части. Не се постанова да се трансферира цялото приложение, което е изключително потребно при огромни разработки ”, разяснява Карл Бергенхем, старши продуктов управител в Progress.

Според него, благодарение на съвременни решения като React програмистите могат с лекост да основават приложения, които се употребяват използват еднообразно елементарно както на десктоп, по този начин и на мобилни устройства. „ С React може да се вършат всевъзможен вид приложения, тъй като това е цяла екосистема, която разрешава да се основават и десктоп, и мобилни, и уеб приложения. Тъй като е построена върху JavaScript, React разрешава да се основават всевъзможни приложения. Предимството на React е гъвкавостта на фреймуърка ”, акцентира Бергенхем.

За Нора Георгиева, управител „ Продуктов маркетинг ” в Progress, преди всичко по значение е фактът, че с React може доста бързо да се основават уеб уеб сайтове. „ На второ място React предлага подготвени за потребление решения, по тази причина не е нужно разработчиците да навлизат в елементи по какъв начин работят приложенията. А и в множеството компании старши разработчиците, които са наясно с детайлностите, оказват помощ на младши програмистите, с цел да бъде крайният резултат уравновесен и първокласен артикул ”.

„ Вероятно следва да станем очевидци по какъв начин от ден на ден младежи демонстрират интерес към програмирането ”, предвижда Карл Бергенхем, старши продуктов управител в Progress
(снимка: персонален архив)

Тъй като към момента има дефицит на разработчици в международен мащаб, сходни платформи дават опция да се включат и хора, които не е наложително да имат голям професионален опит или да постъпят в университет, за стартират да пишат там първия си код. Ползата е за всички, защото в съвсем всички компании има наставнически стратегии, които оказват помощ на младшите програмисти доста бързо да навлязат в действителната разработка на приложения.
още по тематиката
Георгиева разяснява и отношението на софтуерните експерти към другите технологии. „ През последните няколко години React е измежду желаните JavaScript платформи всред други шест-седем, сочат изследвания след разработчиците. Те освен употребяват React, само че им харесва да работят с нея. От тази позиция в дълготраен проект чакам да се открият повече работни места ”, показа Георгиева.

„ Всеки има своите желания, само че хубавото е, че всички модерни технологии имат доста общо между тях и множеството от главните концепции се споделят от всички разнообразни платформи. Сладоледът може да има разнообразни усети, само че си остава сладолед. Определено границите от ден на ден се размиват и доста от JavaScript разработчиците работят и с.NET. Днес всеки може да избере каквото му харесва и общността на програмистите става все по-обединена, за разлика отпреди ”, разяснява Карл Бергенхем.

Според него, най-голямата изгода от потреблението на сходни на React платформи е разнообразието. „ Защото с колкото повече гледни точки разполагате, толкоз по-добро решение на проблемите ще получите. Колкото провече изобретателни хора с друг професионален опит навлязат в промишлеността, толкоз повече ще допринесат за развиването ѝ. Като наклонност можем да чакаме и усилване на мястото на компютърните науки в образователните стратегии. Вероятно следва да станем очевидци по какъв начин от ден на ден младежи демонстрират интерес към програмирането ”, предвижда Бергенхем.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР