През последните няколко години много италиански градове започнаха да прибягват

...
През последните няколко години много италиански градове започнаха да прибягват
Коментари Харесай

Италианският град, който подарява изоставени жилища

През последните няколко години доста италиански градове започнаха да прибягват до продажба на жилища за 1 евро в опит да съживят своите намаляващи общности.

Дзунголи, който се намира наоколо до Неапол и Самбука, са следващите италиански общности, които са оповестили проекти за поощряване на покупката на разрушени парцели с вярата да привлекат нови поданици. Сега сицилианският град Камарата е даже крачка напред, предлагайки жилища гратис, написа CNN.

Отчаян да избави родния си град от обезлюдяване, кметът Винченцо Джамброне прекарва последните три години, убеждавайки притежателите, които от дълго време са изоставили фамилните си домове, да ги подарят на новодошлите. Така те ще бъдат ремонтирани и поддържани.
 Окутама, Япония подарява къщи. Но никой не ги желае
Град в третата най-мощна стопанска система подарява къщи. Но никой не ги желае

Понякога обаче даже безплатните къщи не са задоволителни, с цел да привлекат поданици

" Не мога да виждам този превъзходен, остарял, исторически център празен и рушащ се. Боли ме ", споделя Джамброне пред CNN Travel. " Собствениците не осъзнават вредите, които предизвикват като напущат домовете си и отхвърлят да ги реновират. Това оставя бездънен белег на градския пейзаж и крие риск от сривания. " Според него сега има почти дузина празни каменни здания и " скоро ще има още ".

Очаквано, има няколко условия, на които би трябвало да отговаряте, с цел да населявате някой от тези домове.

Купувачите би трябвало да се ангажират да реновират парцела в границите на три години от покупката и да платят депозит 5000 евро, който ще бъде върнат, откакто работата завърши. Също ще би трябвало да показват ясно предложение за възобновяване на въпросния парцел.

Ще бъдат взети поради всички евентуални купувачи, които дават отговор на критериите, само че младите двойки с деца ще са с приоритет, а тези, които се реалокират там и им се роди бебе, ще получат даже бонус от 1000 евро.

Новите притежатели могат да трансфорат многоетажните здания в хотели, магазини или даже заведения за хранене. Основната цел на Джамброне е градът " да се върне към оживеното положение, което имаше ". " В предишното земеделците от околните градове, които се реалокираха в Камарата, с цел да събират жито, бяха приютени и хранени от локални фамилии. Това към момента е нашият дух. Когато учителите и служителите на реда са местени тук, те не желаят да напущат мястото ", прибавя той.
 В италиански град се продават парцели за 1 евро
В италиански град се продават парцели за 1 евро

Местната власт желае да реши казуса с обезлюдяването на региона

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР