През последните няколко години компанията често привлича общественото недоволство. След

...
През последните няколко години компанията често привлича общественото недоволство. След
Коментари Харесай

Рекордна глоба, ново разследване и забавяне на ръста на приходите очакват Facebook

През последните няколко години компанията постоянно притегля публичното неодобрение.

След следствието на FTC компанията би трябвало да заплати рекордните 5 милиарда $.В сряда новините за софтуерния колос Фейсбук бяха, меко казано, смесени. Вчера компанията на Марк Зукърбърг разгласи, че новите правила за отбрана на персоналните данни на потребителите ще доведат до разноски и до закъснение на растежа на приходите, както и че Федералната комисия по търговията (FTC) още веднъж проверява компанията. Това стана ясно часове, откакто Фейсбук се съгласи да заплати рекордната санкция от 5 милиарда $ на комисията по друго следствие за корист с персоналните данни на потребителите. Едновременно с това компанията изненада анализатори с по-добри от предстоящите резултати за второто тримесечие.

Разследване след следствие

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики В сряда FTC разгласи, че е стигнала до съглашение с Фейсбук и компанията се е съгласила да заплати рекордните 5 милиарда $ санкция в резултат на следствието на регулатора. В резултат на решението компанията ще би трябвало да преструктурира метода си към опазването на персоналните данни на потребителите си.

" Съгласихме се да платим историческа санкция, само че даже по-важно, ще въведем някои големи структурни промени в това по какъв начин вършим продуктите си и управляваме тази компания ", написа малко по-късно създателят и изпълнителен шеф на компанията Марк Зукърбърг.

Освен санкцията от 5 милиарда $ Фейсбук ще заплати спомагателни 100 млн. $ по отношение на изказвания, че е подвела вложителите по отношение на сериозността на риска от корист с данни. Компанията също по този начин ще би трябвало да образува комитет, който да следи за практиките за персоналните данни.

Комисията е одобрила съглашението с Фейсбук с три гласа " за " и два " срещу ". Гласовете " срещу " са на двамата членове на комисията от редиците на демократите, съгласно които наказването не е задоволително мощно. Според основния финансов шеф на компанията Дейвид Уенър измененията, които би трябвало да бъдат наложени в резултат на съглашението, ще изискат " забележителна инвестиция " в наемане на личен състав и технология, а това ще се отрази и на финансовите резултати следващата година.

След оповестяването на санкцията обаче стана ясно, че FTC е почнала ново следствие против Фейсбук, този път за антиконкурентно държание. Вчера американското министерство на правораздаването публично разгласи, че стартира необятно следствие на съвсем всички американски софтуерни колоси – Apple, Amazon, Фейсбук и Alphabet. Разследването ще се концентрира върху това дали " водещите на пазара онлайн платформи са достигнали до това състояние посредством практики, спиращи конкуренцията, задушаващи нововъведението и други ограничения във щета на клиентите ".

Добри резултати

Въпреки това компанията за следващ път сподели, че мъчно може да бъде разтърсена. В сряда тя изненада анализатори с по-добри от предстоящите резултати за второто тримесечие. Приходите на компанията са достигнали 16.9 милиарда $ - с 28% повече по отношение на същия интервал предходната година. Фейсбук също по този начин регистрира усъвършенстване и в две от най-важните си метрики с 1.59 милиарда дейни консуматори на ден и 2.41 милиарда дейни консуматори всеки месец, което бележи растеж от 8% и за двете.

Акциите на компанията нарастнаха с 1.14% и завършиха на равнище от 204.66 $ за акция.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР