През последните няколко години жилищният пазар беше всичко друго, но

...
През последните няколко години жилищният пазар беше всичко друго, но
Коментари Харесай

6 лесни стратегии за изграждане на богатство с HELOC

През последните няколко години жилищният пазар беше всичко друго, само че не и характерен. Комбинацията от нараснали цени на жилищата, ниски равнища на инвентар и среда с високи ипотечни лихвени проценти докара до това купувачите да заплащат доста повече за домовете, които купуват - и също по този начин докара до бързо повишаване на равнищата на капитала на жилищата. И по този начин, до момента в който доста евентуални купувачи на жилища изпитват болката от днешния пазар на жилища, актуалните притежатели на жилища седят много върху купчини личен капитал.

В момента междинният притежател на жилище има към 200 000 $ личен капитал в дома си. Можете да вземете заем против капитала на вашия дом, с цел да изплатите задължения по кредитна карта с висока рента, да извършите огромна покупка, да покриете непредвидени разноски или за нещо напълно друго. И това, което е привлекателно при вземането на заеми против личен капитал е, че лихвените проценти по заемите за личен капитал нормално са доста по-ниски от това, което бихте получили с персонален заем или кредитна карта.

Жилищните заеми също не са единствената ви опция да се възползвате от капитала на вашия дом. Можете също по този начин да вземете заем от личния си капитал с кредитна линия за личен капитал (HELOC), която е револвираща кредитна линия, обезпечена със личния капитал във вашия дом. Това, което може би не осъзнавате обаче, е, че – в допълнение към другите му приложения – този вид артикул за жилищно кредитиране може също да бъде мощен финансов инструмент за създаване на благосъстояние и реализиране на финансови цели. Ето по какъв начин.

Научете повече за ставките на HELOC, за които бихте могли да се класирате тук.

6 лесни тактики за създаване на благосъстояние с HELOC

Има няколко разнообразни (и прости) способи, по които можете да употребявате HELOC за създаване на благосъстояние, в това число:

Подобрения на дома

Едно от най-честите и практични приложения на HELOC е за възстановяване на дома. Като инвестирате в поправки и надстройки, които усилват цената на вашия дом, вие дейно изграждате благосъстояние в дълготраен проект.

По-високата стойност на дома значи по-голям капитал, който може да бъде осъществен, когато в последна сметка продадете дома си. От значително значение е обаче да избирате рационално планове, като се съсредоточавате върху тези, които оферират мощна възвръщаемост на инвестицията.

Разгледайте най-хубавия си жилищен заем и HELOC варианти тук.

Консолидация на задължения

Друга тактика за създаване на благосъстояние с HELOC е потреблението му за консолидиране на задължения. Като изплащате задължения с висока рента като кредитни карти и персонални заеми, можете да намалите общите си лихвени заплащания и да спестите пари в дълготраен проект. Тази тактика освобождава спомагателни средства, които могат да бъдат пренасочени към вложения или други действия за създаване на благосъстояние.

Възможности за вложения

Един от най-интригуващите способи за потребление на HELOC за създаване на благосъстояние е да влага в активи, генериращи приход. Можете да употребявате средствата от вашия HELOC, с цел да инвестирате в недвижими парцели, акции или други доходоносни вложения.

Тази тактика обаче включва риск и е от значително значение да проведете задълбочено изследване и да потърсите професионален съвет, когато имате потребност от него. Но в случай че възвръщаемостта на вашите вложения надвишава лихвения % на вашия HELOC, вие евентуално можете да изградите благосъстояние посредством въздържан приход и нарастване на капитала.

Спешен фонд

Докато употребявате HELOC за вложения или други действия за създаване на благосъстояние са привлекателни, също по този начин е от решаващо значение да имате мрежа за финансова сигурност. Използването на част от вашия HELOC като незабавен фонд може да обезпечи успокоение. В случай на непредвидени разноски ще имате елементарно наличен източник на средства, който може да ви помогне да избегнете задължения с високи лихви — като по този метод улесните бавното струпване на благосъстояние посредством спестяванията или вложенията си.

Образование и развиване на умения

Инвестирането във вашето обучение и развиване на умения също може да бъде скъпа тактика за създаване на благосъстояние. Използването на вашия HELOC за финансиране на курсове, документи или степени, които могат да усилят капацитета ви за облага, може да се изплати в дълготраен проект. И една по-доходоносна кариера или способността да започнете непряк бизнес, като употребявате средствата от личния капитал на вашия дом, може да способства доста за вашето благосъстояние.

Данъчни преимущества

HELOC лихвата може да бъде данъчна приспадане, според от вашата пълномощия и съответната цел на заема. Консултирайте се с данъчен консултант, с цел да разберете по какъв начин това приспадане може да е от изгода за вашето финансово положение. Въпреки че евентуално няма да ви помогне да изградите благосъстояние непосредствено, това данъчно облекчение може в допълнение да усъвършенства капацитета за създаване на благосъстояние на HELOC.

Долната линия

HELOC може да бъде многофункционален инструмент за създаване на благосъстояние, когато се употребява рационално. Важно е обаче да се подхожда към тактиките на HELOC с нараснало внимание и обмисляне. Преди да употребявате HELOC, деликатно обмислете финансовите си цели, толерантността към риска и евентуалната възвръщаемост на инвестицията. Може също да потърсите съвет от финансови експерти, като финансови плановици и данъчни съветници, с цел да сте сигурни, че вземате осведомени решения. Но като употребявате HELOC стратегически, можете да оползотворите личния капитал във вашия дом, с цел да изградите благосъстояние и да си осигурите по-проспериращо финансово бъдеще.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР