През последните няколко години женският оргазъм и сексуалното образование като

...
През последните няколко години женският оргазъм и сексуалното образование като
Коментари Харесай

6 причини жените да не получават оргазъм

През последните няколко години женският оргазъм и половото обучение като цяло са в центъра на вниманието на доста курсове, блогове и литература. Но техният брой, за жалост, не е симетричен на броя на девойките, които изпитват същинско полово задоволство - съгласно статистиката дамите реализират оргазъм на половина по-често от мъжете, написа flagman.bg. Специалистите акцентират няколко пояснения за това – особености на физиологията, настройки още от деца и боязън от себеизразяване. Да схванеш какво те стопира е първата и съществена стъпка към пълностоен полов живот. Ето за какво сексологът и психотерапевт Анастасия Филипова споделя повече за всеки един от проблемите и по какъв начин да ги решиш, и да спреш да се обвиняваш за всичко.

Физиологични особености

Мъжкият и женският оргазъм се разграничават освен по чувства, само че и във връзка с физиологията. На главата на пениса има към четири хиляди нервни окончания, които са виновни за половото наслаждение. По време на фамилиарност те се подтикват в друга степен. При дамите оргазмът от навлизане е обвързван с местоположението на краката и клитора: към осем хиляди нервни окончания са съсредоточени върху него. Колкото повече стимулация има в тази област, толкоз по-голямо ще бъде удоволствието.

Важна роля в това играят мускулите на перинеума и долната страна на влагалището, които образуват оргазмичния миг. Колкото по-добре са развити тези мускули, толкоз по-бързо и по-често дамата получава наслаждение по време на сексуален акт.

Разбиране на тялото и сензитивните зони

Някои дами се нуждаят от клиторална стимулация, с цел да реализиран оргазъм, до момента в който други се нуждаят от дълга въведения. Когато едно момиче не получава наслаждение, тя въображаемо упреква колегата си за това, само че казусът може да не е единствено в него. Често дамата не познава сензитивните си зони и затова не може да насочи мъжа тъкмо какво ѝ доставя наслаждение.

Има единствено един излаз - да изследваш тялото си и ерогенните зони. Когато схванеш по-добре личните си полови стремежи и потребности, ще можеш да ги обясниш и на колегата си, като по този метод ще подобрите взаимния си съкровен живот.

Сексът би трябвало да е прелестен от началото до края

Връзката с колегата и подтекстът, в който се реализира половия ви акт, са доста по-важни за дамата, в сравнение с за мъжа. Ако едно момиче не е несъмнено за мъжа, не е предостатъчно от външния му тип, от аромата му, не може да приказва искрено с него, тя най-вероятно няма да може изцяло да се отпусне и да се наслаждения на секса.

Детски насаждения

Много девойки са научени още от детството си, че сексът е неприятно, непочтено нещо и не трябва да се приказва за него. В зрелост сходни психически настройки пречат на тялото да се отпусне и не разрешават на половите стремежи да се проявят. В този случай би трябвало независимо да анализираш своите комплекси и детски страхове, и да ги осъзнаеш. Това ще улесни работата с тях и ще ги размени с позитивни настройки.

Страх от себеизразяване

На някои дами им е мъчно да се насладят, тъй като ги е боязън да не изгубят надзор над обстановката, и по тази причина се опасяват да изразят изцяло страстите си. А оргазмът е нещо неконтролируемо.

Понякога баналните комплекси се трансформират в спънка – терзания за външния тип, „ грозна “ стойка или други спомагателни мисли в главата ти. Ако страхът от изложение в леглото не изчезне, запишете се с половинката ти на танци по двойки (салса или танго). Постепенно ще се научиш да се доверяваш както на тялото си, по този начин и на колегата си и ще пренесеш този модел в леглото.

Негативни мисли

Ако те залее куп отрицателни мисли или задания, които би трябвало да свършиш - това несъмнено ще се отрази на половия ви акт! Просто дишай! Дишай и ще видиш по какъв начин последователно всичко ще изчезне от главата ти. Наслади се на секса и дишай.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР