През последните няколко години, хазартните компании започнаха да насочват вниманието

...
През последните няколко години, хазартните компании започнаха да насочват вниманието
Коментари Харесай

Мястото на хазартните компании в българския спорт


През последните няколко години, хазартните компании започнаха да насочват вниманието си към българския спорт. Фокусът към родните футболни, баскетболни и даже волейболни срещи въобще не е дребен, а след къс анализ стана ясно, че в България има задоволително аргументи, с цел да станете обожател на българския спорт. Освен това, когато човек се измори от международните трендове или просто не успее да наблюдава всичко протичащо се в необятния свят на спорта, идва ред на родните местни преживявания.

След много опити и очакване, най-сетне БФС разреши на спортна компания да промени името на шампионата и с това да се утвърди наличието и интереса на хазартните компании в България. Нещо повече, всяка последваща година приходите от хазарт нарастват с цели 30%. Това не е всичко, проучванията на телевизионните ефири демонстрират, че ползата към родният футбол (а и освен него), от време на време е доста по-голям даже и от дербита в европейския футбол. С други думи, спортната традиция е одобрена в страната, а това прави работата на фирмите единствено още по-лесна.

Без значение дали приказваме за онлайн формат или разходка до букмейкърския пункт, всеки 5-и човек отива до там с концепцията да заложи на най-малко един български мач. Добрата вест е, че към този момент има огромен избор на компании, предлагащи положителни проценти, виртуална асистенция и даже
бонус облага – една от тях е точно порталът Silentbet, където са разказани другите букмейкъри и залозите. Добрата вест е, че с изключение на разнообразни бонуси, фирмите са подготвени да потърсят най-хубавите предложения за своите клиенти и с това спектърът на многообразие доближава своя най-много.

Пазарът даже не се е пренаситил – факт, който изкушава всеки състезателен ентусиаст. И най-важното е, че всяка компания би трябвало да получи лиценз, преди да стартира да оперира, гарантирайки своята легалност. Благодарение на това, от ден на ден родни ентусиасти могат да схванат по-приятният усет на успеха на градския тим.

Освен грижа за ентусиастите и равнището на състезателен адреналин, хазартните компании имат още едно доста съществено качество – спонсорират. Да се има състезателен тим въобще не е лека задача. Разходите доста постоянно са непостижими даже и за най-големите грандове и без спонсори задачата ще бъде изцяло невъзможна. Спортният тотализатор от дълго време не е единственият източник за финансиране и подкрепяне на родните тимове – без значение от спорта.

Присъствието им подсигурява по-добро бъдеще освен за експертите, само че и за младите гении, които желаят да преследват тази кариера. Държавата не може да поеме всички разноски, колкото и да желае това да се случи. Ако до преди няколко години българският спорт разполагаше с два мобилни оператора и Български състезателен тотализатор, то през днешния ден ще се открият задоволително спортни лога. Надписите по униформите са и още едно доказателство – приходите от билети въобще не са задоволително, с цел да се запушат всички пробойни в българския спорт.

Друг проблем е, че Министерството на спорта рядко има одобрен бюджет. Формирането на същия става на база 27% от приходите на Българския състезателен тотализатор, останалите 83% идват от държавния бюджет, а разпределянето им става на база показани проекти от другите спортни асоциации. Това от своя страна коства и ощетява масата.

При съществуването на частни
хазартни компании, тимовете освен би трябвало да завоюват вниманието на спонсорите, само че са и стимулирани да привлекат вниманието, с цел да може да слагат логото им на униформите си. За достижението си, те получават обезпечено спонсорство, пристигнало от ясно подписан контракт с транспарантни клаузи. При вероятно положително показване, спонсорираните тимове получават и опцията да ремонтират футболната си база, да се снабдят с нови подготвителни уреди или просто да създадат ремонт на спортната си зала / стадион.

Друга заблуда може да е приходът от телевизионни права – същият е незабележим, в случай че се има вяра на другите клубове. Къде е сметката на хазартните компании тогава? Те притеглят клиентите си с задоволително изкусителни оферти и опция да се забавляват повече по време на обичания мач. Очевидно е, че печелят задоволително добре, откакто през последните няколко години подкрепят родния спорт по всеки вероятен канал и даже тази година ще се радваме на най-сетне спонсорирано българско състезание.

Друга детайлност може дефинитивно да затвори устата на критиците, щом става дума за
хазарта в България. Навлизането в родния хазарт може да наподобява извънредно елементарно или даже обикновено, само че фирмите минават доста обширен обзор, преди да могат да се показват с лого.

Освен това, бихте могли да забележите, че за мястото си, те заплащат налог облага, корпоративен налог, такса виновен
хазарт и като бонус – в никакъв случай не са показали интерес към възобновяване на Данък добавена стойност. В умозаключение можем да кажем, че без хазартните компании през днешния ден, не бихме могли да имаме даже 1/3 от спортните прекарвания, на които се радваме.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР