През последните няколко дни трансферните неволи на Наполи са една

...
През последните няколко дни трансферните неволи на Наполи са една
Коментари Харесай

В Италия: Наполи се опари от своя аморален Бербатов

През последните няколко дни трансферните несгоди на Наполи са една от централните футболни тематики в Италия. Отказът на новото попълнение Амин Юнес да почете предварителния си контракт с клуба, подписан единствено преди броени дни, може да направи по този начин, че Серия А вечно да си остане затворена дестинация 24-годишния състезател.

Наполи се готви за правосъдна борба с ново попълнение

На Апенините мъчно простят сходни произволи, тъй като споразуменията се почитат като нещо свято, без значение дали са скрепени с автограф или става дума за устни сделки. При Юнес може и да се приказва за смекчаващи виновността условия, защото има клюки, че повода зад държанието му е влошеното здраве на неговия дядо. Засега няма удостоверение дали тези информации дават отговор на истината.

Защо във Франция даже Бекъм козирува на Бербатов...

Какъвто и да е казусът с немския национал, това не попречи на изданието magazinepragma.com да напомни различен изтъкнат случай с неспазено заричане, в който – за наше страдание – основното настоящо лице е родният футболен ас Димитър Бербатов.

Ето какво се споделя във връзка дейностите на българина от лятото на 2012 година:

Димитър Иванов Бербатов е име, което се помни с неприятно освен от почитателите на Фиорентина, само че даже и от тези на Ювентус, въпреки и в по-лека степен. За тези, които не помнят или не знаят защо иде тирада, ето малко припомняне: Бербатов бе прочут със своите футболен разсъдък, механически качества и самообладание, изключително пред лицето на гола. Той също по този начин бе извънредно акуратен в пробивите и изстрелите си, също по този начин разполагаше с визия за офанзивата.

Това бяха характерности, които през 2012 година го сложиха в полезрението на Фиорентина, който реализира съглашение за прехвърлянето с Манчестър Юнайтед, а също и джука сделка с българския състезател. Неговото идване във Флоренция бе уговорено за 29 август 2012 година. От Ювентус обаче „ прихванаха” футболиста на летището и го убедиха да премине при тях.

Новините за това провокираха сензация и – въпреки никакви закони да не бяха нарушени – Юве бе грубо подложен на критика за неспортсменското си държание. Но Бербатов се потвърди като човек с доста невисок морал, тъй като в това време бе потърсен и от Фулъм. Той одобри тази оферта без да каже нищо на представителите на „ бианконерите”.

Всъщност антуражът на Джузепе Марота чака и чака идването му на летището „ Кастеле” в Торино. Няколко часа по-късно пристигна формалното удостоверение за прехвърлянето му в лондонския клуб (подписано на 31 август, единствено няколко часа преди затварянето на трансферния пазар).

Защо припомняме това? Защото историята на Юнес се развива по подобен метод. Отново ще пренавием лентата. Амин Юнес, немски нападателен състезател на Аякс, влиза в контакт с Джунтоли (Кристиано Джунтоли, един от шефовете в Наполи – б.р.). Холандците и играчът одобряват офертата (за към 15 милиона евро плюс някои бонуси), играчът идва и минава сполучливо медицински прегледи в Неапол, след което посещава и мача против Болоня (спечелен от неаполитанци с 3:1). Някъде даже се говореше, че той е седял на аварийна пейка по време на срещата, да не приказваме, че Маурицио Сари включи името му в листата с играчи за Лига Европа.

Въпреки това, под предлог, че би трябвало да се върнат поради сериозните здравословни проблеми на неговия дядо, Юнес дружно със своя баща-агент поемат назад. Наполи прави жест поради положението на дядото и отсрочва прехвърлянето за 1 юли 2018 година. По същото време договорът, подписан сред Наполи и самия Юнес, е заведен в деловодството на лигата.

По-късно Юнес, след маркиран гол за дублиращия отбор на Аякс, декларира: „ Не знам дали ще отида в Наполи през идващото лято. Сега просто желае да стана първенец тук.” Думите му са доказани от неговия татко. Всъщност в изявление за холандски вестник той първо споделя, че е подготвен да търси съглашение с Наполи, което да го остави в Холандия, а след това декларира, че подаденият контракт в действителност е изфабрикуван.

Отговорът от юриста на Наполи не закъснява. „ Подписите по договора са тези на Юнес”, декларира той и прибавя, че клубният притежател Аурелио Де Лаурентис е подготвен да изслуша аргументите на играча, когато той се появи в клуба на 1 юли. „ Ако Амин Юнес пожелае да тръгне по друга пътека, то той ще понесе цялата си отговорност в икономическо и дисциплинарно отношение.”

Ако Лега Серия А удостовери истинността на съглашението, Юнес е застрашен от съществени неприятности, доста по-тежки от тези за Бербатов. В случая на българина той подписа един-единствен контракт и това е този с Фулъм, до момента в който споразуменията с Фиорентина и Ювентус бяха единствено устни.

Да имаш подписани контракти с два клуба едновременно е прецизно неразрешено, а „ солидарният” клуб може да понесе огромни стопански и правни наказания. На всичкото от горната страна президентът Де Лаурентис не е човек, който ще остави просто по този начин проблем от сходно естество, а Юнес и неговото семейство се демонстрират като хора, които мъчно могат да бъдат уверени единствено с думи.

Вярно е, че тези случаи са свързани и към този момент наподобява, че сериозността и професионализма при клубовете играчите е единствено отдалечен спомен от идиличното минало.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР