През последните няколко дни стотици хиляди риби са загинали в

...
През последните няколко дни стотици хиляди риби са загинали в
Коментари Харесай

Масова гибел на риби след сушата в Австралия

През последните няколко дни " стотици хиляди " риби са починали в засегнатата от суша Австралия, оповестиха представители на управляващите.
Местните поданици към река Дарлинг се сблъскаха с " бяло " море, откакто пато мъртвите риби покриха водите, съобщи БГНЕС. По оценка на специалистите мъртвите риби са към милион, като причина за това са ниското ниско равнище на вода и О2, както и вероятни токсични водорасли.
Очакват се по-нататъшни смъртни случаи на риби в река Дарлинг. Река Дарлинг е част от речната система Мъри-Дарлинг, която се простира на хиляди километри в няколко щата на държавата-континент.
Докато федералното държавно управление показва, като причина за всеобщото измиране тежката суша, специалистите и локалните поданици настояват, че неприятните обстоятелства са резултат от систематичното привършване и замърсяване на реката.
Инспекторите прибавиха, че най-новите случаи на всеобщо измиране евентуално са свързани с " сериозно ниски равнища на разперен О2 ", породени от внезапен спад на температурите след нескончаем интервал на горещо време.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР