През последните няколко дни, на различни места в Поморие се

...
През последните няколко дни, на различни места в Поморие се
Коментари Харесай

Украсиха Поморие с враждебни надписи и нацистки символи

През последните няколко дни, на разнообразни места в Поморие се виждат надраскани със спрей нацистки знаци, враждебни надписи и наименования на паравоенни групировки в Украйна. Поругани са публични места за разходка, както и паметната плоча на съветски бойци до Интерхотел Поморие, оповестиха от Общината.

" Община Поморие е гостоприемна, приема украински бежанци, оказва им цялостно подпомагане, разкри пункт за филантропична помощ и център за психическа поддръжка, само че нацистките свастики и знаци и тяхното разпространяване са инкриминирани от българския Наказателен кодекс. Драскането със спрей по обществени места на знаци и наименования на военизирани структури в Украйна, като " Азов “ е в нарушаване на Наредбата за поддържане и запазване на публичния ред в Община Поморие и съставлява хулиганска демонстрация.

В тази връзка подсещаме, че Община Поморие следи прецизно за извършители, без значение дали са български или украински жители, като навреме са подхванати дейности по унищожаване на знаци и надписи на паравоенни групировки и уведомява чиновниците на РУП Поморие за хулиганските прояви ", безапелационни са от Община Поморие.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР