През последните няколко дни има светлина в тунела. Това обяви

...
През последните няколко дни има светлина в тунела. Това обяви
Коментари Харесай

Иван Иванов: През последните няколко дни има светлина в тунела

През последните няколко дни има светлина в тунела. Това разгласи старши треньорът на националния тим по повдигане на тежести Иван Иванов на днешната си конференция в Пресклуб България, на която бе награден за Треньор на месец юни, съобщи кореспондент на БГНЕС. Той съобщи това на въпрос по отношение на обстановката в родните щанги, обвързвана с проблемите с управлението на федерацията. На конференцията бяха и европейските ни първенци от Албания, отличени за Отбор на предишния месец – Христо Христов, Иван Димов, Дейвид Фишеров, и четвъртият в Тирана Дениз Данев .
Иван Иванов.
„ През последните няколко дни има не светлина в тунела, а напряко слънцето взе да изгрява. Ръководителите на някогашния и сегашния седнаха на една маса и са в договаряния, какво би трябвало да се случи да няма повече кавги и спортът да върви напред. С днешна дата може би са финализирани, сега не мога да кажа, не знам по-подробни неща, единственото, което знам е, че нещата вървят добре. Мисля, че ще излезем от този батак, в който бяхме влезнали. Не съм се срещал с Неделчо Колев, състезателите могат да кажат по какъв начин се е държал, имам уверението, че нещата вървят добре “, стартира Иванов.

„ Първите седем заплати са изплатени. Ще има и заплати, и стипендии за състезателите в най-скоро време. Досега нямаше никакъв разговор, правеше се нещо по-скоро напук, само че след диалози сред някогашния и сегашния се видя, че нещата не могат да продължат по този начин. Вижте, моята работа е в залата, не е в договарянията. Божидар е фамилни аргументи, Карлос е на Слънчев бряг, прави фотосесия. Имаме още време до края на месеца. Трябва да стартираме на 31 юли подготовка за Световното, тъй като в действителност нямаме време. През вчерашния и днешния ден споделих, че ще се водят диалози, на които не присъствах – по тази причина приказвам с оптимизъм. Каква ще бъде конфигурацията с президентите, те ще го оповестят, или най-малкото секретарят на федерацията “.

„ Всички от Европейското състезание плюс още 2-3 ще се качат на Белмекен на 31 юли и стартира подготовката на Световното – който откаже да се качи, ще се готви за друго съревнование. Очаквам да има такива. Няма причина Карлос да е измежду тях. До 20 август е лагерът на Белмекен, 21 август до 11 септември е в Спортпалас във Варна. Това е в най-близко бъдеще. Трябва да си популяризираме спорта. До предходната година имаше капитан на тима, беше Владимир Урумов, само че има огромна промяна на състезателите и този въпрос не е стоял на дневен ред в никакъв случай. Стилиян Грозев, там стана проблем с неговия лакът, уповавам се да се оправи. Възстановяването му е доста мъчно, само че тренира, прави неща без ръце, кляка. Амбицирал се е за Световното, само че не знам дали ще се получи “, добави селекционерът на представителния ни отбор във връзка с идния лагер на националите преди Световното състезание.
Христо Христов.
Христо Христов бе безапелационен, че няма да има такива проблеми с новия президент . „ Бяхме доста огорчени, само че тъй като старши треньорът Иван Иванов ни убеди – към момента не е отпътувал разновидността за бойкотиране, само че мисля, че няма да се стигне до такава степен. Не сме имали втора среща с Неделчо Колев, просто нямахме предпочитание за такава. Нашата работа не е обвързвана с президента, а е директно обвързвана с треньорите. Мисля, че няма да имаме към този момент такива проблеми с новия президент. Аз имам някакъв избор, към този момент сме огромни хора и имаме работа. Нямам желание да не преставам за друга страна, единствената опция е да работя. Не трябваше да се стига до тук, можеше да са доста по-добре нещата за нас. Имам доста другари в другите спортове, където обстановката е сходна “, сподели той. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР