През последните месеци в Република Северна Македония се засилва антибългарската

...
През последните месеци в Република Северна Македония се засилва антибългарската
Коментари Харесай

Куртелов от Охрид: Имената на българските сдружения в РСМ не са истинският проблем

През последните месеци в Република Северна Македония се ускорява антибългарската изразителност. Този път комфортен мотив за това са имената на новооткритите в Битоля и в Охрид културни клубове, провокирали сериозен публичен и политически отзив. Бяха проведени митинги против активността на тези сдружения, както и физически набези над постройките, в които се обитават.

Последният фрапиращ случай беше стрелбата против клуб „ Цар Борис III ” в Охрид. Междувременно депутатите одобриха единомислещо закон, според който двете новооткрити сдружения би трябвало да трансформират своите имена.

Тези събития станаха мотив ръководителят на съдружие „ Балкански хоризонти ” в Охрид да направи особено за БГНЕС коментар, който организацията разгласява без съкращения:

Няколко въпроса с предупреден отговор

1. Сдруженията Иван Михайлов и Цар Борис III регистрирани ли са според настоящото законодателство? - ДА

2. Вършили ли са нещо нелегално в досегашната си активност? - НЕ

3. Щеше ли известният артист и подпалвач в свободното си време Ламбе Алабакоски да бъде наказан на незначителните 6 месеца условно, в случай че беше запалил някоя държавна институция? - евентуално не

4. Предприети ли са правни дейности против (първия) нападател на клуб „ Цар Борис III “? И до каква степен са стигнали?

5. Полицията работи ли по откриване на второто и изключително на третото нахлуване (с оръжие) против същия клуб? - Най-вероятно няма да ги откри, другояче те ще бъдат новите македонски " герои ", а това е в прорез с европейските правила, които ние (декларативно) прокламираме.

П.П.: За мнозина в Македония имената на гореспоменатите сдружения провокират отчаяние, само че това е индивидуален взор върху историческите събития.

Точно както на доста в Македония им пречат имената на улици, учебни заведения... на Й.Б. Тито, същият, който през 1948 година затвори границата с Гърция и се солидаризира с монархофашистите, та нашите бежанци потърсиха избавление през Албания в Полша, Чехословакия, Узбекистан.../БГНЕС

Скопие / районен съд Македония
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР