През последните месеци се засили загрижеността на правителството в Атина

...
През последните месеци се засили загрижеността на правителството в Атина
Коментари Харесай

Атина следи за следващия ход на Анкара в Егейско мори и по въпроса за мигрантите

През последните месеци се ускори загрижеността на държавното управление в Атина по отношение на възможни бъдещи дейности на Турция в Егейско море, оповестява „ Катимерини “. Гърция е в нараснало положение на зоркост на всички равнища, тъй че в интервала на насилствените ограничения против пандемията COVID-19 да не се основават условия, които биха разрешили изненадващи дейности от страна на Анкара. Обект на наблюдаване са възможните бъдещи стъпки на Турция по въпросите на Източното Средиземноморие и въпроса с мигрантите.

Според гръцките управляващи, показателно за настроението на Анкара е изказването, че евакуирането на мигранти от сухопътната граница при Еврос е единствено краткотрайна мярка, целяща само ограничение на разпространяването на ковид.

Изданието оповестява, че Гърция е внимателна и заради променливите реакции на Турция, провокирани от вътрешния напън против президента Реджеп Тайип Ердоган поради дейностите на държавното управление му в Сирия и Либия.

Гръцкото издание акцентира също, че Анкара продължава сондажните си действия в териториалните води на Кипър. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР