През последните месеци редовно ставаме свидетели на нажежаване на отношенията

...
През последните месеци редовно ставаме свидетели на нажежаване на отношенията
Коментари Харесай

Търговията между САЩ и Китай върви към двойно по-ниски нива

През последните месеци постоянно ставаме очевидци на нажежаване на връзките сред Съединени американски щати и Китай. Търговската война) между двете страни и рецесията, породена от пандемията са довели до спад с над 45% при стокооборота сред тях през последните 7 месеца, оповестява LearnBonds.

През март 2020 година цената на американската търговия на артикули с Китай възлиза на към 27,78 милиарда $, образувана от внос на обща стойност 19,81 милиарда $ и експорт от 7,97 милиарда $. През август предходната година общата комерсиална стойност възлиза на 50,62 милиарда $, като вносът е за 41,19 милиарда $, а износът за 9,43 милиарда $.

Между януари и март тази година общата комерсиална стойност на артикули е спаднала с към 32,09%. На годишна база за март предходната година (41,6 милиарда долара) и март тази година (27,78 милиарда долара) общата комерсиална стойност на артикули сред двете страни е спаднала с 33,2%.

Спадът на комерсиалната стойност от импорт и експорт сред двете страни е пряко обвързан с продължаващата комерсиална война. И двете страни вкараха твърди цени за импорт на артикули. Търговската война породи, откакто президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп обвини на Китай за присъединяване в нелоялни търговски практики и кражба на интелектуална благосъстоятелност. Освен това Вашингтон упрекна Китай в принудително придобиване на американска технология. От друга страна, Китай упреква Съединени американски щати, че се пробват да саботират неговото издигане като световна икономическа централа.

Цените на Вашингтон имат за цел да насърчат американците да употребяват локално създадени артикули, като вършат вносните артикули по-скъпи. Това изяснява за какво цената на американския импорт понижава през последната година.

Дори преди пандемията, от началото на годината, търговията сред Китай и Съединени американски щати бележеше съществени признаци на утежняване. С настъпването на рецесията, което докара и до прекъсвания на веригите на доставки, понижа и търсенето на артикули - другият главен фактор след комерсиалната война за спада във вноса и износа на артикули сред двете страни.
sdsad.png
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР