През последните месеци работим изключително активно с министерството на земеделието

...
През последните месеци работим изключително активно с министерството на земеделието
Коментари Харесай

България и Саудитска Арабия работят по проекти за инвестиции в земеделието

През последните месеци работим извънредно интензивно с министерството на земеделието на Саудитска Арабия по няколко плана за вложения в региона на земеделието. Има капиталов план за цех за фураж в България, който е в напреднала фаза. Това съобщи министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов по време на среща с изпълнителния шеф на генералния капиталов орган на Саудитска Арабия Ибрахим Ал Омар, оповестиха от МЗХГ.

„ Саудитска Арабия е доста огромен пазар и потребител на хранителни артикули. Знаем, че имате добра храна и може да употребявате Саудитска Арабия като хъб за целия арабски свят. Ние сме доста огромен и мощен пазар. Виждам голям капацитет в развиването на съдействието ни в региона на земеделието “, акцентира от своя страна Ибрахим Ал Омар.

„ Съвсем скоро България ще има посолство тук. Както аз, по този начин и държавното управление на премиера Бойко Борисов, работим доста съществено и имаме огромен прогрес “, добави министър Порожанов. Вчера той посети една от най-големите кравеферми в Саудитска Арабия, благосъстоятелност на компанията „ Алмарай “. Министър Порожанов бе посрещнат от принц Наиф бин Султан ал Сауд ал Кабеер. По думите на Ал Кабеер фермата е с доста висока работливост, една крава дава 40-45 литра мляко дневно. „ Алмарай “ отглежда над 170 000 крави в Саудитска Арабия, като компанията оперира в Северна и Южна Америка, Европа и Азия. За нея работят над 45 000 души по целия свят, като с изключение на мляко и млечни артикули, тя създава плодови и натурални сокове, тестени произведения и детски храни.

Порожанов е в Саудитска Арабия по покана на сътрудника си Абдулрахман ал Фадли. Днес той публично ще открие българския щанд на ревюто Saudi Agrofood, на което България взе участие за първи път със собствен личен щанд, на който ще се показват девет български компании и производители

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР