През последните месеци Марк Зукърбърг използва всяка своя публична изява,

...
През последните месеци Марк Зукърбърг използва всяка своя публична изява,
Коментари Харесай

Един от основателите на Facebook иска платформата да бъде разрушена

През последните месеци Марк Зукърбърг употребява всяка своя обществена изява, с цел да ни убеди в това какъв брой правилни са той и Фейсбук. Номерата му лека-полека стартират да минават, защото (както постоянно се случва в мрежата) разкритията към обществената мрежа от предходната година стартират да отшумяват.

Един от създателите на Фейсбук обаче - предприемачът Крис Хюз, неотдавна разгласява отворено писмо в The New York Times, в което намерено атакува Зукърбърг и сигнализира света за невероятния " монопол ", който Зук е основал в онлайн пространството.

Хюз акцентира, че през последните години редица създатели на дъщерните на Фейсбук приложения и компании напуснаха Зукърбърг, позволявайки на последния да се обкръжи с кръг от хора, които по никакъв метод не му опонират.

Според Крис Хюз въздействието, което СЕО-то на Фейсбук има, е прекомерно огромно и единственият му коректив отсега нататък може да бъде единствено държавното управление на Съединени американски щати, което като че ли абдикира от това да контролира дейностите на компанията по-строго.

Хюз изяснява по какъв начин до неотдавна платформите WhatsApp и Instagram са били ръководени настрана от Фейсбук, само че към този момент са под въздействието на Зукърбърг, което няма по какъв начин да е плюс за потребителите.

По думите на Хюз, най-хубавият за всички ни вид би бил разрушаването и разделянето на Фейсбук. Той акцентира, че все още Зукърбърг има 60% от акциите в платформата и може да направлява развиването й както той сметне за добре.

" Поемам отговорност за това, че не написах това писмо по-рано ", приключва Крис Хюз.

Зукърбърг и Фейсбук към момента не са коментирали обявата на американското издание. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР