През последните месеци критовалутите отчетоха значителен спад, които доведоха до

...
През последните месеци критовалутите отчетоха значителен спад, които доведоха до
Коментари Харесай

Поевтиняването на критовалутите увеличават цените на часовниците

През последните месеци критовалутите регистрираха забележителен спад, които доведоха до суматоха в международната стопанска система. Оказва се, че придвижването на криптовалутите оказва въздействие на всички артикули на пазара, в това число първокласните, като да вземем за пример часовници като Rolex и Patek Philippe. Предлагането на часовници от последните две марки регистрира доста повишение през последните седмици, сочат данни на уеб страницата за търговия с часовници Chrono24.

Компанията, която е основана в немския град Карлсруе и предлага над 500 000 часовника, отбелязва че колапсът на пазара с криптовалути въздейства директно на цените на часовници.

Спадът на цените на най-търсените модели в света е последната индикация, че в миналото растящият пазар на първокласни часовници втора ръка стартира да губи от совите темпове. Нарастващите стойности на криптовалутите сътвориха нов клас купувачи, което докара до невиждано нарастване на цените, изключително на марки като Rolex, Audemars Piguet и Patek. Сега – при срутва на критовалутите, тези консуматори се отдръпват от пазара, а предлагането остава високо.

„ Обемът на работа на платформата, която свързва дилъри или частни продавачи с купувачи, се е нараснала с над 50% през първата половина на годината “, споделя изпълнителният шеф на Chrono24, Тим Стрейк.

Цената на Patek Philippe Nautilus 5711A, който се продаваше за към 35 000 USD на дребно, е скочила до 240 000 USD през първото тримесечие. Сега цената е близо 190 000 USD.

Ръст в цените има и на часовници като Girard-Perregaux Laureato, както и редица модели на Cartier, Breitling и Omega Speedmaster.

Прогнозите са, че повишаването на часовниците в първокласния сегмент, ще продължи. Търсенето през второто полугодие на настоящата година също ще остане високо.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР