През последните месеци чухме за толкова много самозапалили се Tesla

През последните месеци чухме за толкова много самозапалили се Tesla ...

Tesla, Model 3 и поредният изгорял автомобил на компанията на Илон Мъск.

През последните месеци чухме за толкова много самозапалили се Tesla автомобили, че бяхме решили вече да не им обръщаме толкова много внимание - очевидно колите на Илон Мъск имат склонността да горят и това е.

През изминалия уикенд обаче в Москва изгоря поредният Model 3, който грабна вниманието ни с изключително буйните си пламъци, каквито не бяхме виждали досега при модели на Tesla.

Инцидентът се е разиграл в събота вечер, когато шофьорът Алексей Третяков се доверил на полу-автономния асистент в Model 3 по пътя към дома, но, за съжаление, асистираното шофиране завършило неприятно.

Автомобилът на Третяков се е забил в паркиран край пътя камион със скорост от около 100км/ч, като не е ясно дали основната вина за катастрофата е на Третяков или на системите в автомобила.

По-интересното е, че колата буквално е изгоряла като кибритена клечка малко след удара, както можем да видим във видеото долу, но пък Третяков и двете му деца, с които пътувал, са се отървали невредими.

Това не е първият инцидент, при който кола на Tesla се забива в статично превозно средство, докато полу-автономният режим на управление е в действие.

Нито пък е първият пожар, който изпепелява модел на Tesla в рамките на секунди.

Въпреки това, компанията коментира случая, като заяви, че системите й са в ред и шофьорът винаги трябва да е готов да поеме управлението при активен полу-автономен режим. /lifestyle.bg

Източник: dnesplus.bg