През последните малко повече от 20 години работещите в Швеция

...
През последните малко повече от 20 години работещите в Швеция
Коментари Харесай

Европейската държава, която дава на всеки работещ да си вземе 6 месеца почивка

През последните малко повече от 20 години работещите в Швеция могат да се възползват от едно свое забавно право - да си вземат шест месеца отмора и да започват собствен личен бизнес.

Това право е залегнало в нормативния акт The Right to Leave to Conduct a Business Operation Act. Според него хората могат да си вземат подобен нескончаем отпуск, с цел да учат или даже с цел да се грижат за някой собствен непосредствен.

От друга страна това право е една от аргументите Стокхолм да бъде възприеман като старт-ъп столицата на Европа.

Градът отстъпва единствено на Силициевата котловина по брой на така наречен компании еднорози (технологични компании с над 1 милиард $ капитализация) на глава от популацията, споделя Business Insider.

Една от тези сполучливи компании е платформата за музика Spotify. Създадена през 2006 година през предходната тя дебютира на фондовата борса в Ню Йорк, а през днешния ден е изчислявана на 24,5 милиарда $.

Отново на правото на чиновниците - съгласно нормативния акт всеки, нает на цялостен работен ден в Швеция за последните най-малко 6 месеца може да подаде документи за неплатен отпуск за период от половин година.

Работодателят може да откаже да му го даде единствено в случай че неговото наличие е " жизненоважно " за бизнеса на компанията.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР