През последните години значително се увеличи популярността на цифровото съдържание

...
През последните години значително се увеличи популярността на цифровото съдържание
Коментари Харесай

Активирането на HDR почти не влияе на производителността на графичните карти GeForce RTX

През последните години доста се усили известността на цифровото наличие с поддръжката на разширения динамичен диапазон (HDR). Той все по-често се употребява в компютърните игри, във филмите, малкия екран и други. Но напълно до неотдавна честотата на освежаване на изображението на видеокартите падаше с активирането на HDR режима в актуалните ААА гейм планове.

С излизането на 20-тата серия на видеокартите GeForce с архитектура Turing експертите на Nvidia са създали нещо неповторимо. Експертите на австралийския TouTube канал Hardware Unboxed независимо тестваха GeForce RTX 2080 Ti в SDR- и HDR режими в няколко модерни игри.



Специалистите обявиха, че активирането на технологиите HDR и G-Sync оказва минимално въздействие на крайната продуктивност. Направено е съпоставяне с видеокартата GTX Titan X с предходната архитектура Pascal. Тази графична карта показва спад на бързодействието с към 10% според от съответната игра. Но при GeForce RTX няма никакъв спад.

Да си напомним, че една от основните особености на Turing е потреблението на три обособени процесора. Това са Turing SM, RT Core и Tensor Core. Всеки от тях извършва избран тип задания, а взаимно обезпечават извънредно висока продуктивност.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР