През последните години все по-малко крадци проявяват интерес към смартфоните,

...
През последните години все по-малко крадци проявяват интерес към смартфоните,
Коментари Харесай

Ericsson и Adaptive Friction - патентовата хай-тек смартфон система за защита от кражба

През последните години все по-малко крадци демонстрират интерес към смарт телефоните, най-много поради другите отбрани и способи за следене на устройствата, които огромните производители вкараха. Това надалеч не значи, че сходни произшествия липсват - просто са много по-малко от преди време.

Наскоро Ericsson получи патент за технология, която е - меко казано - футуристична и може тотално да разубеди джебчиите от това да протягат ръка към непознати смарт телефони.

Технологията се споделя Adaptive Friction и разчита на цялостен куп датчици, посредством които може да откри дали телефонът ни е на път да бъде откраднат.

Системата проучва данни от микрофона на смарт телефона, камерата, жироскопа и умее да научава спецификите на това по какъв начин и с каква мощ държим телефона, под какъв ъгъл го гледаме, по какъв начин звучи гласът ни, каква е походката ни и даже какъв е ритъмът на сърцето ни.

В момента, в който Adaptive Friction засече, че някой се пробва да извади телефона от джоба или чантата ни, апаратът стартира да вибрира с ултразвукови честоти, което го прави хлъзгав и сложен за държане.

По противоположен път технологията може да направи телефона по постоянен в ръката, което би предотвратило нежелани изпускания.

Засега Adaptive Friction е единствено патент, който звучи забавно и новаторско, само че сигурно огромните производители на пазара биха показали интерес към технологията, поради подчертаната добавена стойност, която тя би донесла на потребителите им. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР