През последните години в състава на Централната избирателна комисия (ЦИК)

...
През последните години в състава на Централната избирателна комисия (ЦИК)
Коментари Харесай

Говорителят на ЦИК: В състава на комисията винаги има приемственост

През последните години в състава на Централната изборна комисия (ЦИК) има последователност, допускам, че и в идващия състав ще е по този начин. 
 Как ще бъде определена новата ЦИК  ГЕРБ размишления и връща преференциалното гласоподаване, ще има нов състав на ЦИК
Това разгласи Камелия Нейкова, един от представителите на комисията, във връзка стартиралата процедура за избор на нова ЦИК, по бТВ. 

5-годишният мандат на актуалната комисия изтича на 21 март, два месеца преди изборите за Европейски парламент. Управляващите желаеха да удължат мандата ѝ, само че от Българска социалистическа партия упорстваха да се съблюдава законът. В последна сметка Народното събрание одобри разпоредбите, съгласно които ще се промени съставът на Централната изборна комисия. Решението в последна сметка беше гласувано в отсъствието на депутатите от Българска социалистическа партия.

Когато се съблюдават написаните правила, идващият състав ще се оправи, само че не всички правила са признати – не са обнародвани измененията в Изборния кодекс, разяснява Нейкова. 

По думите ѝ ЦИК не за първи път ще се оправя с промени в изборното законодателство, признати в последния миг.

Нейкова посочи, че промени в процедурата за избор на членове на ЦИК не са планувани и няма ограничаване за броя на мандатите на членовете на комисията.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР