През последните години умението за изграждане и разширяване на мрежи

...
През последните години умението за изграждане и разширяване на мрежи
Коментари Харесай

Топ обявите за работа на Karieri.bg

През последните години умеенето за създаване и разширение на мрежи от обществени и бизнес контакти става все по-значимо, а дейностите в тази сфера процъфтяват.

Така нареченият нетуъркинг може да има разнообразни формати. Най-популярните са посещаване на събития, които допускат среща " лице в лице " сред непознати или включване във виртуални пространства – мрежи или групи за другарство. При всички случаи задачата е една и съща – основаване на голям брой бизнес и обществени контакти, които да имат отношение към вашето професионално развиване като специалист или организация.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Ключът към провеждането на сполучлив нетуъркинг е в умеенето за основаване на положително първо усещане. Стремежът е да визиите себе си и бизнеса си по най-автентичния метод, без непотребен стрес, фалш или клишета. Ето някои от най-често срещаните неточности, както и рекомендации по какъв начин
да ги избегнете:

Стремежът към професионален напредък и развиване през днешния ден по натурален път минава през построяването на качествени мрежи от обществени контакти. Вероятно от време на време това ще изисква от вас да излезете от зоната си на комфорт. Но както към този момент споменахме, нетуъркингът има разнообразни типове форми – в случай че нещо ви тормози, изберете тези събития или канали за основаване на контакти, в които се чувствате най-спокойни и достоверни.

Ако пък за първи път отивате на сходно събитие запомнете, че вие и всички останали сте на това място по една и съща причина. Ако не знаете по какъв начин тъкмо да заговорите някого, то започнете диалога с въпрос, да вземем за пример, какво мисли за събитието. После се представете в резюме и питайте своя предстоящ събеседник с какво се занимава.

Френетичното разпределяне на рекламни брошури и разнасянето на предложения за артикули несъмнено не са целесъобразни. Агресивните търговски практики в първите минути от запознанството по-скоро биха дистанцирали близките, в сравнение с да основат положителни прекарвания. Винаги можете да си насрочите следваща среща с хората, които са показали интерес към активността ви и вашия опит.

Когато ходите на събития за кариерно развиване или образования, не бъдете срамежливи и се възползвайте от опцията за нови запознанства. Те от време на време могат да ви отворят доста " порти " за кариерно развиване и бизнес. Разгледайте и настоящите разгласи на Karieri.bg.

Wolf Theiss търси:
M&A, Private Equity & Venture Capital Lawyers

" Аурубис " търси:
Ръководител поддръжка " Металургия "
Старши инженер поддръжка " Топлоенергийно произвеждане "

Българска народна банка търси:
ЕКСПЕРТ В ДИРЕКЦИЯ " ИКОНОМИЧЕСКИ ИЗСЛЕДВАНИЯ И ПРОГНОЗИ "
ЕКСПЕРТ В ДИРЕКЦИЯ " РЕГИСТРИ "
ЕКСПЕРТИ В ОТДЕЛ " МЕТОДОЛОГИЯ И ОТЧЕТНОСТ "

" Лидл България ЕООД енд Ко. " КД търси:
Координатор " Бранд и опаковки " (м/ж)
Консултант ИТ Управление на инфраструктурата (м/ж)
Младши съветник ИТ Управление на инфраструктурата (м/ж)
Младши съветник ИТ Бизнес решения (м/ж)

ROITI търси:
ETRM Operations Analyst

Cargill търси:
Trade Finance Specialist
HR OPERATIONS SUPERVISOR

Orange Education търси:
Education Abroad Consultant

The American College Of Sofia търси:
ASSISTANT TO THE DEAN OF STUDENTS

U.S. EMBASSY SOFIA търси:
Legal Advisor

" Икономедиа " търси:
Журналист
React Native програмист

KPMG търси:
People & Change Advisor
Advisor, Valuations
Senior Advisor, Forensic

Банка ДСК търси:
Ръководител отдел " Измерване на потребителската задоволеност "
Мениджър връзки корпоративни клиенти

" Балкантел " търси:
Мениджър подготовка тръжни оферти

" Reach for Change България " търси:
Program Manager Bulgaria
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР