През последните години системите за управление на бизнеса обхващат все

...
През последните години системите за управление на бизнеса обхващат все
Коментари Харесай

Следващата стъпка в развитието на ERP системите интегрирани POS модули

През последните години системите за ръководство на бизнеса обгръщат от ден на ден аспекти от работата на предприятията и автоматизират постъпателно множеството процеси в тях. Производството, складовите наличия, маркетингът, продажбите, счетоводството и човешките запаси са единствено част от областите и дейностите, които във от ден на ден компании през днешния ден се ръководят от мощните бизнес системи от клас ERP (Enterprise Resource Planning).

А най-новата наклонност в бранша е консолидираното на POS (Point Of Sale) функционалностите като част от самите ERP решения. ERP системите от дълго време се свързват с така наречен " точка на продажба ", само че най-често тази интеграция се прави с външни POS решения, работещи там.

" Добавянето на POS модул напряко в ERP софтуера несъмнено е идната стъпка в развиването на системите за ръководство на бизнеса. Този метод основава големи нови преимущества и има капацитета да промени в огромна степен сегмента на продажбите на дребно " - споделя Анастас Шопов, управител " Бизнес развиване " на българската софтуерна компания ERP.BG, която към този момент е в развой на разработка на POS модула към своята система EnterpriseOne.

Припомняме, че това е едно от първите ERP решения, създадени в България, както и първото напълно усъвършенствано за мобилни устройства, в това число и за тъчскрийн екрани. През годините ERP.BG основава и редица други нововъведения, които слагат компанията измежду иноваторите в този бранш у нас. Нейната ERP система е първата в страната с модул за обединени връзки, както и първата, която разполага със лична пълноценна екосистема за разработка на приложения от външни разработчици. Този метод разреши на компанията през последните години да построи огромна мрежа от сътрудници в България и други страни.

Какво е POS?

POS съставлява идея за ръководство на така наречен " точка на продажба " в комерсиалните компании, която дава наименованието и на съответния клас софтуерни решения. През последните десетилетия на пазара се постановиха необятен набор от такива артикули, а множеството разработчици и снабдители на ERP системи към този момент имат сериозен опит в интергацията с тях. Добавянето на пълностоен POS модул като част от самата ERP система обаче трансформира доста неща.

Предимствата

Интеграцията на POS функционалностите като модул – съставка от ERP системата има редица преимущества. Този метод разрешава клиентите да се обслужват доста по-бързо, а продажбите незабавно да се регистрират в главната система, което автоматизирано води до генериране на фактури и други счетоводни документи. Ако закупуваната стока се намира примерно във фирмения склад, там незабавно могат да получат известие за продажбата и навреме да приготвят продукта за доставка. Ако продуктът не е разполагаем, продавачът може да види в системата дали се възнамерява неговата скорошна доставка и да осведоми клиента.

" Внедряването на POS модул като част от ERP системата е доста по-лесно и в огромна степен – по-изгодно в ценово отношение, спрямо избора на настрана POS решение. Много по-големи обаче са изгодите от нарасналата успеваемост на компанията и по-качественото обслужване на клиентите " - прибавя още Анастас Шопов от ERP.BG.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР