През последните години Русия се утвърди като една от най-силните

...
През последните години Русия се утвърди като една от най-силните
Коментари Харесай

Искане до ITF: Забрана на всички руски играчи да участват в тенис турнири!

През последните години Русия се утвърди като една от най-силните тенис народи, откакто през предишния сезон завоюваха всички вероятни титли от отборни съревнования - ATP Cup, Davis Cup и Billie Jean King Cup, а през днешния ден Даниил Медведев се изкачи на върха на международната класация, трансформирайки се в първия тенисист, друг от представителите на Голямата четворка, който да оглави класацията от 18 години насам.

Въпреки многочислените си триумфи обаче съветските тенисисти напълно скоро могат да изгубят правото си да вземат участие в най-значимите професионални съревнования, откакто по-рано през днешния ден Украинската тенис федерация заведе искане до ITF да забрани на всички съветски и беларуски играчи да се състезават заради стартираната от Владимир Путин военна инвазия, която бе подкрепена от Беларус. Ако Международната тенис федерация одобри молбата на Украйна, то това би означавало, че руснаците и беларуснаците няма да могат да вземат присъединяване в шампионатите от Големия шлем и в отборните съревнования, проведени от ITF - Davis Cup и Billie Jean King Cup.

" Украинската тенис федерация насочва искане към Международната тенис федерация неотложно да изключи Руската тенис федерация и Беларуската тенис федерация от ITF и Тенис Европа.

Вероятно не е належащо аргументите да бъдат в допълнение разяснявани, само че ето някои обстоятелства: невижданата, цинична и кървава офанзива на Русия и Беларус против Украйна продължава към този момент четвърти ден. Загиват цивилни, в това число дами и деца; цивилната инфраструктура се срутва. Това е пълномащабна война, която ще върне страната ни с десетилетия обратно. Всичко това се случва в географския център на Европа. Светът не е виждал нищо сходно от Втората международна война насам. Има безмилостна война за изтребване.

Русия и Беларус да нямат право освен да организират интернационалните надпревари на своите територии, само че и да вземат участие във всички отборни и самостоятелни шампионати на ITF в чужбина. Бордът на Украинската тенис федерация се надява на вашата мощна позиция предвид на това искане ", гласи писмото.

Today the Ukrainian Tennis Federation has sent letters to the ITF and Tennis Europe. In it they have demanded the expulsion of the Russian and Belarus tennis federations ⬇️⬇️
— Adam_Addicott (@AdamAddicott)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР