През последните години Русия се утвърди като една от най-силните

...
През последните години Русия се утвърди като една от най-силните
Коментари Харесай

Директор на Davis Cup: Участието на руснаци е невъзможно, въпреки че са против войната

През последните години Русия се утвърди като една от най-силните тенис народи, откакто през предишния сезон нейните представители завоюваха всички вероятни титли от отборни съревнования - ATP Cup, Davis Cup и Billie Jean King Cup, като също по този начин донесоха на страната си три медала от Олимпийските игри в Токио - един златен и два сребърни. През 2022-ра обаче Русия бе изолирана от останалия свят след подхванатата военна атака в Украйна, като следствията от това не подминаха и тениса.

По-рано през годината участието на Руската тенис федерация в ITF бе прекъснато, а след това от профилите на играчите бяха отстранени всички отличителни знаци на страната. Репресиите по отношение на Русия доведоха даже до възбраната на представители на страната да вземат присъединяване в Откритото състезание на Англия, което пък по-късно провокира ответна реакция от страна на АТР, които взеха решение да не бъдат присъждани точки на тазгодишния Шампионат.

По всяка възможност Русия ще бъде лишена от присъединяване на още един важен шампионат, а точно формалното отборно състезание по тенис - Купа " Дейвис ". Това заяви в последното си изявление заместник-директорът на конкуренцията Франсиско Клавет, който изцяло отхвърли опцията да забележим в игра миналогодишните първенци.

" Русия разполага със страхотни играчи, които, изцяло разумно, не поддържат войната и всичко, което бива подхванато против Украйна. Въпреки това обаче присъединяване им в Дейвис Къп е невероятно. Много бихме се радвали, в случай че вземат участие международният №1 Даниил Медведев, Андрей Рубльов, Карен Хачанов и Аслан Карацев, само че това няма по какъв начин да се случи по никакъв метод, в случай че обстановката не се промени ", съобщи Клавет.

Източник: FirstSportz

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР