През последните години промените във всяко следващо поколение умни телефони

...
През последните години промените във всяко следващо поколение умни телефони
Коментари Харесай

Samsung Galaxy Z Fold3 5G: Оставете лаптопа вкъщи

През последните години измененията във всяко последващо потомство умни телефони минаха от революционни към еволюционни, което лиши част от чара на джаджите. Сгъваемите смарт телефони, обаче, връщат вълнението и акцентират, че фирмите към момента влагат в нововъведения и имат с какво да ни изненадат.

Безспорен водач в новата категория смарт телефони със сгъваеми екрани е Samsung. Корейският софтуерен колос неотдавна показа третото потомство на своя смарт телефон Galaxy Z Fold. Революционните устройства не са краткосрочна мода: съгласно Counterpoint Research през 2021 година производителите ще съумеят да продадат към 9 млн. сгъваеми телефони, което е троент растеж по отношение на миналата година. А пазарният дял на южнокорейския колос се предвижда да доближи зашеметяващите 88%. До 2023 година анализаторите предвиждат десетократен растеж на продажбите и безкомпромисна доминация на компанията: всеки три от четири сгъваеми смарт телефона ще са произвеждане на Samsung.

При представянето на първите модели от новата категория през 2019 година имаше подозрение дали технологията е подготвена - и дали въобще има потребност от подобен вид устройства. Две години по-късно отговорът и на двата въпроса е " да ". Една седмица с новия ни удостовери, че сгъваемите телефони не са просто имиджов артикул, а технология, която ще промени метода, по който използваме своите смарт телефони. Тази гама разполага несъмнено с капацитет да ни накара да се замисляме все по-често дали е нужно да носим и преносим компютър с нас.

Но преди да разкажем за множеството благоприятни условия, които Galaxy Z Fold3 5G ни дава, да обобщим в резюме с какво се отличава новият модел.
 Снимка 548009
Източник:

Galaxy Fold3 5G може да се похвали със доста усъвършенствана издръжливост. Първата вест е, че няма потребност да го криете от дъжда, защото той за пръв път в тази категория смарт телефонът е водоустойчив. Сертификатът IPX8 обаче значи, че няма усъвършенствана прахоустойчивост, тъй че на плажа би трябвало да сте деликатни.

Предният екран пък e направен от Corning Gorilla Glass Victus, най-здравото стъкло, заложено в сгъваем Galaxy смарт телефон до момента. Вътрешният екран е с 80% по-устойчив с помощта на спомагателното фолио от еластичен PET материал. Алуминиевите рамки са създадени от така наречен Armor Aluminum - най-здравата сплав, употребена в миналото в направата на Galaxy смарт телефон.

Втората огромна вест е, че дисплеят на Galaxy Z Fold3 5G за пръв път има безспорна съгласуемост с новия стилус на Samsung - S Pen. Важно е да отбележим, че не би трябвало да се пробвате да употребявате стилусите от предходните серии или други производители, защото те могат да повредят екрана. Samsung са създали два нови разновидността на S Pen, за които ще ви разкажем по-подробно по-късно.

Galaxy Z Fold3 5G разполага със 7,6 " главен екран и 6,2 " външен екран, като и двата поддържат високоскоростно освежаване от 120Hz за по-бързо и безпрепятствено сърфиране в мрежата, гледане на видеа и гейминг.. Сгъваемият Dynamic AMOLED Инфинити Flex 2X към този момент е с 29% по-ярък и обезпечава видимост и при слънчево време.

Разгръщайки Galaxy Z Fold3 5G, намираме още нещо ново: предната камера е към този момент " скрита " под екрана, с цел да лишава надалеч по-малко внимание при потреблението му. Резолюцията ѝ е 4MP и тя е подобаваща за станалите всекидневие конферентни видеоразговори. На задния панел откриваме още три камери необятна, ултраширока и телефото с двукратно оптично приближение, като всяка от тях може да бъде употребена и като селфи камера в композиция с предния екран като визьор с функционалността Dual Preview.

Всичко това се зарежда от най-новия и мощен процесор на Qualcomm - Snapdragon 888 с вградена 5G поддръжка, както и 12GB RAM. Моделът се предлага в два разновидността - с 256 и 512GB вътрешна памет. Батерията е с потенциал 4 400 mAh и обезпечава през целия ден приложимост. Тя се зарежда със зарядно с мощ 25W с кабел и с 10W безжично. Galaxy Z Fold3 5G поддържа и назад зареждане, с което може да захраните батерията на своя часовник или слушалки.

Продуктивност от ново потомство

След като споменахме наложителните механически характерности, е време да обърнем повече внимание на опциите, които комбинацията от хардуер и програмен продукт оферират.

Новата продуктова категория изгря с обещанието, че ще промени напълно метода, по който употребяваме телефоните си. И с Galaxy Z Fold3 Samsung съблюдава думата си. Огромният главен екран, който се сгъва в компактна форма, дава отговор на потребностите на всички: без значение дали става въпрос за консумация на наличие, за основаването му, или пък за работливост по време на уговорките отвън офиса. Смело можем да заявим, че никой различен смарт телефон не носи такава лекост при осъществяване на разнообразните задания, с които би трябвало да се оправяме всекидневно. И това се дължи освен на хардуера, само че и на разнообразните софтуерни благоприятни условия, които ни разрешават да се възползваме изцяло от него.

Най-голямата изгода от големия главен екран е опцията за извършване на няколко неща по едно и също време.
 Снимка 548008
Източник:

разрешава същински мултитаскинг с до три приложения, които можете да отворите едновременно. Сценариите, в които сходна опция е сериозно нужна, са безчет. Например може да водите видеоконферентен диалог, а в това време да отворите бележките си, където да записвате и систематизирате значимата информация. В същото време третият прозорец може да е вашият мейл - или пък чат приложение. Не сте от тези щастливци, на които не им се постанова да участват във виртуални конферетни срещи? Друг образец, който мога да ви дам, е когато превъртате в обществените мрежи, а всички останали прозорци са дейни и забележими. Безценно! Имате потребност да извършите бързо пресмятане? Калкулаторът незабавно може да излезе като " плаващ " или закрепен прозорец.

Вече не е нужно да прекосяваме от едно в друго приложение, с цел да сверяваме данни от документ и да ги цитираме в служебния чат или пък да ги вкарваме в Excel.

При този сюжет Galaxy Z Fold3 има още един плюс: висококачествената скрита панта разрешава на екрана да бъде отворен на какъвто градус желаете. По този метод, при видеоразговор да вземем за пример, няма потребност да го държите непрекъснато или да се чудите с какво да го подпрете на бюрото.

Мултитаскингът на Galaxy Z Fold3 може да се съпостави напълно с този на десктоп компютрите. И даже бих го нарекъл по-интуитивен поради автоматизираното оразмеряване и опцията за следваща смяна с едно придвижване. Използването му също е елементарно: просто би трябвало да изберете желаните приложения от така наречен Edge панел, който се " крие " вдясно. И под " крие " нямам поради, че е мъчно откриваем, а че излиза единствено когато имате потребност от него. Освен това, Galaxy Z Fold3 дава опция и да запаметите желаните си приложения за мултитаскинг и позицията им и с едно натискане да ги стартирате.

Друг необикновен плюс, който ще се хареса на всички, които основават наличие под една или друга форма, е опцията за drag & drop на файлове от един прозорец в различен: да вземем за пример, от галерията в презентация.

Различна любопитна опция, която моделът предлага, е така наречен функционалност App Continuity (непрекъснатост на приложенията): приложенията, които употребявате на външния екран, се пресъздават на главния екран, когато разгърнете телефона. Например може да преглеждате пощата си на външния екран, само че когато решите да отговорите на някой от имейлите, е нужно единствено да отворите телефона и на огромния 7,6-инчов екран ще имате цялостна десктоп версия на електронната ви поща.

Възможността за отваряне на екрана под разнообразни ъгли прави и гледането на видео още по-приятно. Flex режимът разрешава видеото в YouTube да върви на горната част на екрана, а в долната да четете мненията. А при някои усъвършенствани приложения, отворени във Flex режим, излизат контролни бутони, с които да регулирате силата на звука и яркостта.

За тези, които желаят да усилят продуктивността си на последващо равнище, Samsung за първи път пусна и поддръжка на S Pen. Заедно с Galaxy ZFold3, компанията показа и два стилуса, основани особено за сгъваемия смарт телефон. S Pen Pro е универсалният модел, който може да се употребява и с други устройства на компанията, чиито екрани работят взаимно със стилус и поддържа Bluetooth съгласуваност. А S Pen Fold Edition може да си служите единствено с екрана на Galaxy Z Fold3 5G. Със S Pen може да си водите бележки, които по-късно автоматизирано бъдат преобразувани в текст, който може да копирате, търсите и изпращате. Лесно и бързо може да отворите Samsung Notes единствено с двойно кликане върху главния екран.
 Снимка 548013
Източник:

Говорейки за работливост, не можем да не споменем и режима Dex, който изпраща облика на телефона върху различен екран или съчетаем тв приемник. Добавете клавиатура и към този момент имате пълноразмерен мощен компютър с дребни размери.

Всички тези благоприятни условия вършат Samsung Galaxy Z Fold3 незаместим асистент за всички, които желаят да са мобилни без това да навреди на тяхната съгласуваност и работливост. И защото моделът елементарно се трансформира в център на цифровия ни живот, от Samsung са подсигурили цялостна конфиденциалност на информацията ни със системата Knox, която криптира всичко.

Тези, които обичат да снимат, не са забравени. Голямата оригиналност е, че селфи фотоси могат към този момент да се вършат и със системата от четири разнородни камери. За да заснемете съвършения селфи кадър с главната камера, просто би трябвало да включите камерата, да изберете selfie режим и да разгънете екрана, след което може да изберете коя от трите камери е най-подходяща.

Друга потребна функционалност е Dual Preview, която дава опция да употребявате външния екран за визьор, когато вършиме фотография на други хора, което им разрешава да видят по какъв начин ще наподобяват.

Огромният екран пък разрешава още да виждате и фотосите незабавно, откакто ги извършите - посредством разделянето му на визьор и изложба с избиране на режим Capture View. А с още един клик може да ги споделите, без да излизате от камерата. Или пък визьорът може да бъде изместен в долната част на екрана, когато той е прегънат на 45 градуса, с което елементарно да извършите фотография от невисок ъгъл без да кривите главата си.

Наистина, в Galaxy Z Fold3 има за всекиго по нещо и няма да остави никого апатичен.
 Снимка 548007
Източник:

През август Samsung сподели и усъвършенствани версии на два аксесоара, които уголемяват опциите на телефона и обезпечават още по-пълноценно преживяване. За стилна композиция на работа идва Galaxy Watch4 Classic в два размера: 42 и 46 мм. " Умният " часовник се предлага към този момент с чисто новата Wear OS, която предлага необятен наборот благоприятни условия, повече RAM и по-бърз процесор, както и 40 часа живот на батерията. Galaxy Watch4, който предлага същото благосъстояние от функционалности, се предлага в 40 и 44 мм и като дизайн е подобаващ за консуматори, които харесват спортно-елегантния жанр. На часовниците могат да бъдат употребявани голям брой приложения, които са особено усъвършенствани за тях, в това число Гугъл Maps и Spotify. Чрез тях може да се заплаща безконтактно с Гугъл Pay, който е към този момент разполагаем на часовниците за България, а също така разполагат и с вграден гласов помощник Bixby. Освен кръвно налягане,електрокардиограма и О2 в кръвта, часовниците към този момент могат да наблюдават и приблизителното количество мускули, кости и мазнини в тялото, с помощта на новаторския си BMI датчик.
 Снимка 548014
Източник:

За безжични диалози и слушане на музика, Samsung показа и Galaxy Buds2 с интензивно шумопотискане, което понижава околния звук с 98%. Слушалките имат общо 15 часа живот на батерията дружно с включения кейс и ще ви разрешат да се насладите на кристалночист тон.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР