През последните години посещенията в пловдвиските молове със сигурност удариха

...
През последните години посещенията в пловдвиските молове със сигурност удариха
Коментари Харесай

Ноах Мааян от Mall Plovdiv: Не разбирам как точно сме по-опасни

 През последните години визитите в пловдвиските молове сигурно удариха в земята редица топ местоположения в града. Всичко се промени, когато дойде коронавирусът! 100 хиляди души в България разчитат на моловете, с цел да изкарват хляба си, само че сега не работят. Моловете са били затворени в продължение на в продължение на 132 дни от март м.г. Бизнеси умират вечно, а загубите за милиони. За тези и други тематики с кореспондент на Plovdiv24.bg беседва заместник-председателят на Българската асоциация на ритейл центровете Ноах Мааян.

" От началото на пандемията непрекъснато съм в мола. Миналата седмица си направих тест за ковид – беше негативен. Твърденията, че в мола е по-опасно, в сравнение с в супермаркета, не се базират на нищо. Точно противоположното е “, изясни Мааян, който е и мол управител на Mall Plovdiv и Delta Planet Varna.

Той акцентира, че от началото на пандемията до през днешния ден са минали 330 дни, а моловете са били затворени в 132 от тях. През това време управлението на мол " Пловдив “ не е взимало наеми от магазините, които не работят. Това довело до големи загуби. Според Мааян ключът в битката с ковид не е в затварянето на моловете, а в носенето на маски и дистанцията.

Стига се до обстановка, в която моловете се усещат дискриминирани по отношение на огромните вериги магазини, които не бяха затворени, а магазините в моловете – по отношение на тези на улицата.  

" Мол " Пловдив “ има площ от 20 000 кв. м. Имаме доста чиновници, само че те са разпределени на огромна повърхност, а в супермаркета всички касиери са един до различен. Освен това тук имаме доста добра вентилация, която безусловно " сменя “ целия въздух в мола на всеки 10 минути. Не разбирам по какъв начин тъкмо сме по-опасни “, разяснява мол мениджърът.

Цялото изявление на Plovdiv24.bg с Ноах Мааян може да гледате в прикаченото видео!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР